Terminator 3 a film
  • Waterhorse
    #1021
    "De térjünk rá a TX-re, vagyis a Terminátrixra. O ugyebár a fejlettebb, szinte tökéletes modell, de akkor vajon miért vesz mintát a macskás hölgy DNS-éből, amikor már korábban behatolt az iskolai adatbázisba, és mindenkiről van fényképe. Egy ilyen fejlett gép nyilván egy több éves kép alapján is felismer valakit, az illeto DNS-ébol viszont eleve nincsen mintája - honnan is lenne? -, akkor meg hogy a pokolba tudná elvégezni az összehasonlítást?"

    Máris vitába szállnék a cikkel és kiemelnék egy bakit a bakik között:))

    Miért vesz mintát a macskás csaj DNS-éből, honnan is lenne mintája belőle? Így is fogalamzhatunk, csak, hogy könnyebb legyen megérteni.

    Eleve 1 szóval nem mondta senki, hogy a macskás nő DNS-éből van mintája, Cathrinéből már annál inkább lehet, és a magyarázat roppant egyszerü innentől, egyszerüen összevetette a DNS-mintát Chatrinével és nem egyezett. Ennyi. Hogy lehet mintája? A jövő, 2029, egy csúcsintellingens, öntudattal rendelkező program, több ezer robotot, gépet irányít, gyárt fejleszt 1 időben, hozzáférése van akármihez, akármelyik adatbázisba. Nehogymár nehézséget okozzon neki megszerezni vkinek a DNS mintáját, majd megadni a TX-nek, hogy ezt keresse. A fénykép meg? Hhha, nevetséges, még az ovodás gyerek is tudja, hogy a DNS azonosítás sokkal pontosabb, mint egy fénykép vkiről, ami ráadásul 20 évvel később készült. Természetes tehát, hogy a robot is a logikusabb és pontosabb utat fogja választani az azonosításhoz.