gyozo#82
Lasszi: 10 év múlva az ATI sem lesz sehol, erről biztosíthatlak.
Egyébként annyira bírom ezt a mentalitást. Egy kis történelem lecke, vagy érdekes móka, vagy nem is tudom:
199x - Megjelenik a 3dfx cég az új kárytájával, amivel forradalmasítja a PC-s grafikai megjelenítést.
Nép örül, mint majom a farkának, 3dfx isten, quake istem, cs isten.
199x+pár év 3dfx cég egymás után pakolássza rá a csipeket a lapkákra, hogy valamiféle teljesítménynövekedést érjen el. E mellett megjelennek mindenféle kisebb gyártok a technikájukkal, ami még kiforratlan ugyan, de nem tudnak betörni a piacra.
"3dfx kizsákmányoló, profithajhász cég, le vele, menjen a francba, endegje át a piacot" - hardcore pc buherátor
1999-2000 Nvidia átveszi a vezető szerepet a grafikai chipek gyártása terén, felvásárolja a konkurens, de már haldokló 3dfx-et, aki már a negyedik chipet zsúfolja lekeseredésében a kártyára. Az Nvidia jelentős teljesítményugrást produkál, új megjelenítési technológiákkal dolgozik, bevezeti az egységes driver módszert, ami elkerülhetővé teszi, a "keressünk több óráig drivert a neten" módszert. E mellett megjelenik egy ATI neveztü gyártó, aki fő konkurensé lép elő, ám termékei erőteljes kompatibilitási gonddal küzdenek.
Nvidia isten! Mindenki boldog.
2000-2003 Az Nvidia nem tudja tartani a lépésnövekedést, Ati teret nyer, egyre több szoftver gyártó támogatja az ATI-t. Az Nvidia új terméket próbál piacra dobni, a termék zajos, külön táp kell.
"Az Nvidia szemét, tünjön el a piacról, mindenki hülye, aki ilyet vesz, Ati a király!" - hardcora PC buherátor.
Nem folytatom, mivel sohasincs vége. Én csak egyet nem értek, miért kell meggyűlölni az előző gyártót, annak idején Az Nvidia is volt ATI, amikor az Nvidia volt a 3dfx?
Ettől függetlenül én marha jól szórakozok azon, hogy hogyan pocskondiázzátok egymást. :)))