Hol lehet beszerezni Budapesten hélimmal töltött palackot?
  • Hixer
    #28
    Kb. ezer gázt lehetne felsorolni ami nem "száll az agyba".
    Nah, a Hélium nem kerül bele a vérkeringésbe és ezáltal az agyba sem, ergo nem mérgező, mivel vízben nem oldódik. Fáradt, szédült stb. az oxigénhiány miatt leszel, mivel a tüdőd ha sokáig csak a He-ból szippangatsz nem jut oxigénhez tele lesz Héliummal.

    Magas hang ugye azért van, mert a hangadáskor használt közeg ami általában kifújt levegő, sokkal ritkább a hálium miatt, ezért más hullámokat képzel benne, de ez csak addig működik amíg elegendő hélium van a tüdődben.

    Szóval a hélium trükk nagyon hangulat keltő de vigyázz arra, hogyha már elmúlt a magas hang utána nem rögtön venni az újabb szippantásokat, hanem úgy egy fél/egy percig lélegezz egy két mélyet egyébként normálisan, bejuttatsz egy kis oxigént a vérdbe stb, és mehet újabb kör. Olyan két három szipantás teli tüdőre és utána a móka, ezután egy ilyen egy ilyen szünetet tartani kell. Persze ha előbb el kezdesz szédülni stb. akkor rögtön utána ilyen szünet.

    Pánik nem kell! Nem lehet olyan hogy vki szív egyet a lufiból és meghal, mert ugye nem mérgező és oxigényhiányban először elájulsz és ha utána csak nem dugják a szádba a palackot, akkor kitisztul a tüdőd és magadhoz térsz, előbb-utóbb. Persze ezt azér nem kéne kipróbálni.

    Ha valaki attól fél, hogy a He roncsolná a tüdőt mert ugye ha a békát elkezded cigiztetni akkor az felrobban... Namost mi nem vagyunk békák. a békának zsáktüdeje van nekünk nem, szóval nem fognak a He miatt kipukkanni a tüdődben a léghólyagocskák.

    A hozzászólásokra válaszolva: nem a He nem akadályozza az oxigénfelvételt azt a szén-monoxid teszi, egyszerűen csak nem lélegzel be oxigént de ezt nem a hélium teszi hanem te. Mennyiségben nem megmondható mennyi okoz halált mer ez nem dózisfüggő, ha sokáig nem lélegzel rendesen elájulsz, ha ezután sem lélegzel rendesen, megfulladsz. A hélium nem marad ott, mert ugye könnyebb a levegőnél vagyis kifele "száll"(diffundál), meg te is cseréled a normál légzéssel.

    Ez csak a hiedelmeket szeretné tisztázni, mert látom itt egyesek félnek olyasmiktől amik nem igazak.

    Jó szórakozást! Körülbelül ugyanaz érvényes itt is mint minden szórakozásra, ártatlan, iszonyatosan jó móka csak ésszel kell csinálni!