N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• burkusdió
    remélem nem lesz lincselés amiért én most elmondom az én álláspontomat...

Egy csomó felhasználó akart büntetést Sodinak, amiért "politizált", ami résben jogos volt, ugyanis véleményem szerint is kicsit durván, sértőn, kultúrálatlanul csinálta, viszont...
    Nekem az a meglátásom,hogy a 2005-ös "érettségi mizériának" csak és kizárólag politikában keresendő okai vannak.
    Ugyanis,ha valaki józan paraszti ésszel átgondolja az elmúlt nap történéseit, feltűnhet neki 1-2 olyan momentum, ami esetleg másik ilyen botránynál nem történik meg, már ha volt az elmúlt 10 évben még egy ilyen nagy botrány az oktatásügy terén... (Gondolok itt a Magyar Bálint ellen irányuló támadásokra, azok közül is főként az egyszerű fórum userek által nyilatkozottakra (abba most ne menjünk bele,hogy én mit gondolok agyar Bálintról, nem védeni akarom, de a véleményemet szerintem tükrözi, ha azt mondom,hogy énis diák vagyok ;-)))

A másik momentum, ami nekem szemet szúrt, hogy (olvasva a különböző újságokat, híradóban, stb) egy olyan nyilatkozatot is hallottam a már számos variáció közül, miszerint az érettségi feladatokat az okttásügyi minisztériumból, "kémműszerekkel" szivárogtatták ki. Namost ez a történet felkínál egy olyan lehetőséget is,ami azt engedi gondolni,hogy egy másik párt, politikus, politikus csoport, aki Magyar Bálint és/vagy a kétszintű érettségi buását akarta, szivárogtatta ki az érettségi feladatokat, függetlenül attól,hogy ezzel a diákoknak akart kedvezni (kedvezés alatt gondolok arra a segítségre, amit a feladatsorok ismerete ad, és nem arra a kedvezésre, amit esetleg a ktszintű érettségi esetleges bukása fog jelenteni, ugyanis azt mindenkinek be kell vallania,hogy az új érettségi rendszer kész katasztrófa...).

All in all...
    Ha ennek a botránynak tényleg politikai háttere van, márpedig aki nyitott szemmel jár, és kicsit gondolkodik a történtekkel kapcsolatban, annak be kell látnia,hogy az idei érettségi botrány nagy mértékben tényleg csak egy (még nagyobb) politikai botrány kirobbantására használt eszköz.
    Viszint ha ez így van, akkor azt hiszem kis időt kéne fordatani,hogy megbeszéljük, a politikusok milyen jogcímen játszadoznak, taktikáznak 18-19 éves diákokkal, ugyanis azt is be kell látnunk, hogy az érettségiző diákok jártak most is a legrosszabbul...

EZ AZ ÉN MAGÁNVÉLEMÉNYEM, HA VALAKI EHHEZ A KOMMENTHEZ SZERETNE HOZZÁSZÓLNI, AZ KÉREM SZÉPEN CSAK KULTURÁLTAN TEGYE, AZT HISZEM AZ ELMÚLT NAPOKBAN A TOPIK ELEGET KAPOTT AZ OTROMBA, NYOMDAFESTÉKET NEM TŰRŐ MOCSKOLÓDÁSBÓL. NEM FOGOK ELLENTÉTEKBE BONYOLÓDNI OLYAN KOMMENTEKKEL, AMIBEN TÉNYLEG, KÉSZ ÉRVEKKEL ALÁTÁMASZTOTT GONDOLATOKAT ÍR LE AZ ILLETŐ, VISZONT A FÖLÖSLEGES UTÁLKOZÁST, ANYÁZÁST SZERETNÉM ELKERÜLNI...

ui.: bocs a caps lockért, de nem tudtam másként nyomatékossá tenni, és remélem,hogy a moderátorok eltűrnek még ennyi "politizálást" a topikban... :)