N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N


  • Gaba94
    #29443
    magyar, angol, töri, fizika

    köszi! mondjuk eddig általában jól sültek el azok a dolgok, amik előtt paráztam, fordítva viszont már korántsincs így.
    nem attól parázok, hogy nem lesz meg a 2-es. a továbbtanulás érdekében minél jobban kéne vizsgáznom, főleg a törit és az angolt szeretném felfelé húzni (azok számítanak).
    az írásbeli viszonylag jól sikerült a várkozásokhoz képest, és tesóm is azt mondta, hogy a szóbelin már a tanárok is azon vannak, hogy ne nagyon rontsunk az ottani eredményeken.
    de ez az érettségi előtti para teljesen normális, sztem ritka az olyan, aki nem fél tőle. csak tényleg jó lenne már túllenni rajta. az utóbbi 2 hétben azért tanultam is rendesen, és már eléggé az agyamra megy, jó lenne kikapcsolni végre.

    olyan kérdésem lenne, hogy a Debreceni Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakára jelentkeztem (költséges), és kb mire lehet számítani a ponthatár meghúzásakor? tavaly ugyanide, ugyanilyen formában (költséges) 281-en jelentkeztek, ebből 15-en első helyen jelölték meg, a ponthatár pedig 252 pont volt. idén 204 jelentkező van, ebből 26 első helyen. ha a jelentkezők számát vesszük alapul, akkor elvileg nem nagyon kéne emelkednie, ugye?
    ha az államival egybe nézzük, akkor összesen 383 jelentkező van (91 első hely) és 120 főt vesznek fel a szakra. tavaly 707 fő jelenkezett (181 első helyen) és összesen 99 főt vettek fel ezek közül.

    nagyon tudnék örülni, ha nem emelnék, mert most perpill 284 ponton állok, ha szóbelin szerencsém lesz, akkor talán 300-ig fel tudom húzni. esetleg, ha a nyelvvizsga még beütne, az +28 pontot jelentene, de erre inkább nem alapozok.