| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Érettségin megbukni lehetetlen.Az egyetlen amit bebukhatsz, hogy szar lesz es igy keves a pontod, de megbuktatni max akkor buktatnak meg ha megvered a tanart.Egyebkent ha probalkozol akkor atengednek.Emelt szintu fizikan amelyik csaj volt elottem meg az a=F/m kepletet is elbaszta es megis atengedtek.Amikor leultem vizsgazni az asztalhoz epp azt szamoltak, hogy mennyi pont kell neki a 60%hoz.Le se szartak milyen hulye volt csak legyen meg a pluszpontja...
Kozepszinten meg mint mondtam, hogyha rendelkezel egy minimalis altalanos muveltseggel es nem utal a tanarod akkor a 4es semmi tanulassal megvan.Irodalombol egyszeruen beszelsz a tartalomrol es azert az sem art, ha tudod kb mikor elt akirol beszelsz, es eppen akkor mi tortent europaban, a kettot meg rakd ossze.En Radnotit huztam, annyit tudtam rola, hogy 1900 eleje es masodik vhban meghalt es zsido volt ennyit es nem tobbet.A vers mogott amit elemeznem kellett, ott volt az evszam hogy 19xx.Szoval kibaszott nehez volt berakni hogy mi volt ra hatassal.A masodik vilaghaborut kapasbol belevettem es lass csodat tetszett a magyartanaromnak.Magyarbol meg valami mondatelemzos szart kaptam, de nem az alany-allitmanyosat mint kiderult amikor elkezdtem a felelest, szoval elmondtam a szofajokat es hogy mi az alany meg targy allitmany hasonlok, aztan kertem hogy ne eroltessuk, mert belolem egy szot nem fognak kihuzni es annyira nem is erdekel a kozepszint.Az irasbelin fel pontrol indult az esszem mert lusta voltam 3 oldalt irni, szoval igy lett 60 nemtudomhany szazalek.Toribol irasbelibol megvan adva 200 fele lehetoseg, lehetetlen olyat talalni amirol nem olvastal valamilyen regenyben/ne erdekelt volna.A tesztek fele meg keressed meg az atlaszban es masold at nehezsegu.En ket temakort tanultam meg rendesen a fr forradaom es a magyar szabadsagharc a 4 ev soran mert akkor voltam beteg a tz idejeben, es a potdoga szoban van.A tobbire egy este alatt irtam puskat es meg igy is talaltam olyan temakort amihez erdemben hozza tudtam szolni(rakoczi szabharc budapest a szazadfordulon-atlasz egy teljes oldallal arrol mit mikor epitettek.sargametro opera stb meg valami masodik vhsat asszem 3.nak.A lenyeg az, hogy egyhez tudtam hozzaszolni erdemben a tobbi az olvastam a hvg-ben IPM-ben sznten ment).Szobelin is lehet atlaszt hasznalni aminek a hatuljaban minden benne van.Toribol egy szot nem tanultam negy ev alatt es tenyleg meg roviditett teteleket se olvastam es meglett a 81%.Matek az ha nem vagy gyogyos megcsinalhato rohadt gyorsan.Nekem 93% lett mert egy feladatreszt kihagytam a verseny miatt hogy ki lesz a gyorsabb, mivel egy egyszerubb bizonyitast is tudtam mint ami a reszfeladatokbol kovetkezett volna(igy kihagytam ket kordinata meghatarozasat es egy egyenes kepletet).Angol erettsegi az meg ha nezel sorozatokat eleg jol megy.Nekem kulonosebb gondom nem volt.A lenyeg hogy koncentralj a magnora, bar amilyen hulye kerdesek vannak ott nem nehez elore kitalalni.
Az emelt szint viszont tenyleg olyan, hogyha abbol jol akarsz teljesiteni akkor arra nagyon fel kell keszulj.Ha most kezded el akkor regen szar.Kb az irasbelik elotti honapra mar kijegyzeteltem mindent ami kellett es atneztem az anyagot es elkezdtem ismetelni.Fizikabol konnyu dolgom volt mert mat-fiz tagozatra jartam, szoval abbol amit tanultunk a negy ev alatt, az boven tobb volt mint amit kertek es amit kertek azt is az alapoktol felepitve megtanultam, ugy hogy meg most is 2 ev orvosi es nulla fizikatanulassal le tudok vezetni torvenyeket.Szoval fizikaval nem volt gond az konnyen meglett 92%-ra.Az egyik szamolasi feladaton elcsesztem egy szamolast es hulye ertekek jottek ki amikkel nem igazan tudtam mit kezdeni, es az esszen is levontak ket pontot, de a szobeli az 100% lett.Bioszbol viszont kurvara beszoptam mert azt csak 3 evig heti ket oraban tanultam a tagozat miatt. es keves volt amit tanultam evkozben. ugyhogy elegge beszoptam az irasbelin a genetikaval.Azon buktam 10 pontot mert en azthittem az nem lesz benne, es neztem amikor benne volt hogy wtf :) Aztan szobelire javitottam es az 98% lett szoval meglett a 80+% es bekerultem az egyetemre, de elegge mak volt a biosz a genetika miatt, mert az mentett meg hogy a tobbit jol tudtam.Szoval az emeltszintet nem lehet felvallrol venni, mert az erettsegi az nem olyan mint az egyetem, hogyha megbuksz akkor meg johetsz jovoheten, vagy max felveszed kov felevre...1x probalkozhatsz es ennyi.Szoval az eszebe se jusson senkinek hogy visszaad egy tetelt emeltszinten...
De felni nem kell tole, mert eleg sok hulye embernek sikerul, ahogy az egyetemen is sok vizsga elott csak az tartja bennem a lelket, hogy nalam hulyebbek is megcsinaltak :)