N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Vola
    tény és való h a PTE-vel kicsit túloztam, de alapjában véve nem mondtam hülyeséget. A szegedit nem ismerem mélyrehatóbban, csak 1 ismem tanult ott és emlékszem h mondta h mennire kemény az is de azt nem tudom mennyire nevezetes nemzetközileg.

Lényeg a lényeg h igenis vannak szakok magyar egyetemeken belül melyek szintén nemzetközileg elismertek és megkérik legalább azt a szintet mint bármely más külföldi egyetemen.

"Azert Oxfordnak es ezeknek a helyeknek nem csak a multja nagy" - valóban, nem is azt mondtam h nincs mögötte tudás, csak hogy ezek túlságosan is fel vannak fújva. Biztos van olyan szak mely ott a legjobb, de egy egy 144ponthatáros itt Magyarországon is megköveteli azt a szintet, és nem lepkefing hozzájuk képest.
    Úgyvélem egy maximálisan teljesítő magyar egyetemistát ezen helyeken nem aláz be egy azonos írányvonalú Oxfordra járó, max egy szinten van vele. A nagy különbség szerintem a különböző professzori előadások lehetnek, mivel oda mennek, ide ritkábban (és ez csak a presztízs miatt van így).

"egymást is beköpik ha valaki csal" - ez meg bármien esetben is szerintem aljasság... valóban nem ugyanazt érdemli a két diák ha az egyik tanul és a másik nem de az előbb utóbb úgyis kiütközik. Persze tökéletesen értem mit akarsz vele mondani és hogy nem ezen van a hangsúly, hanem a hajtáson, csak azért személyes véleményem szerint az már túlzás. Én nem úgy képzelem el az egyetemi éveim h végig megállás nélkül hajtsak minden mást félredobva, ki kell élvezni azt a pár évet ;) persze ez személyfüggő.