| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
martoncz #23429 matek szóbeli élménybeszámoló :]
9.30-ra voltam behívva, és 9:00 környékén már behívtak (szent istván gimn. fejér terem, ha esetleg innen volt ott valaki akkor pacsi)
kihúztam azt a tételt amibe kb. bele se néztem, mert nem volt kidolgozva (9. szélsőérték-problémák megoldása), de aztán rájöttem h nem nehéz és írtam 5-6 oldalt, feladatot is simán meg tudtam csinálni, eszembe jutott egy csomó alkalmazás, aztán szépen összeszedtem mit milyen sorrendbe kéne.
tétel necces volt, mert amit tudtam annak elfelejtettem a bizonyítását, és nem jött ki, viszont eszembe jutott egy jó, ami kicsit túlmutat a középiskolában tanított matematikán, de pont oda illett (geometriai közép miért annyi amennyi -> ln x és inverzfüggvénye az e^x), húzták a szájukat hogy ez nekik csak definíció, de a végén elfogadták tételként és bizonyításként, szóval rendesek voltak (meg is kérdezték hogy honnan tudom, meg hol olvastam róla, de erre mit lehet felelni? :) azt mondtam hogy tanultam).
visszagondolva nagyon örülök neki hogy ezt húztam, mert otthonvoltam ebben a témában és nem más kidolgozott tételét adtam elő, hanem tényleg azt, amit összehoztam a felkészülési idő alatt. a vizsgáztató kicsit kukacoskodott, de a keresztkérdéseire mindig egyből határozott választ adtam, remélem ez meggyőző volt.