Leendő DJ
  • neuro
    #52
    Hát ez egy érdekes és hosszú hozzászólás volt... Sajna csak azt tudom mondani, hogy a bakelit tényleg jobban szól mint a cd (az mp3ról nem is beszélve) és sohadesohadesoha nem fogsz tudni úgy játszani pcről, mint egy dj bakelitről.
    Itt még csak nem is a minőségről van szó, sokkal inkább arról, ahogy a bakelittel ténylegesen megtudod fogni a zenét, ott mixeled ahol akarod és úgy ahogy akarod. PC-vel soha nem fogsz rewindolni, skratchelni, teasingelni olyan "organikus" módon mint bakelittel.
    Egy pc-s mp3 (na jó... wav) dj soha nem tud átadni akkor anergiát a közönségnek a gép mögött ülve és az egeret tologatva, mint egy "igazi".
    Rádióban, otthon jól ellehet szórakozni ilyen számítógépes technikával, de élőben soha nem fogja kiszorítani a két technics+1 keverő kombót. Nem véletlen, hogy még a Final Scratch is ugyan ezt a felállást használja.

    Abban viszont tökéletesen igazad van, hogy a mixelési technika tényleg nem a legfontosabb egy szettben, sokkal lényegesebb hogy jó zenéket rakj jó sorrendben, de hidd el nekem, hogy még egy jól felépített szettet is tönkre tehet egy fakezű dj aki minden keverést elront.