• 2XP
    Nos, a hangnem már elfogadható, így válaszolok. Az eddigi késlekedés miatt elnézést, de elfeledkeztem erről a topicról :)

"a legbiztonságpsabb oprencernek kiáltottad ki a 2003-at"
    Én ilyet nem állítottam, minössze a windowsok közül emeltem ki, s még mindig fenntartom állításom, bár kétségtelen, nem túl hosszú ideje tesztelgetem.

"a services.msc mire való ?"
    Ok, kifogtál rajtam ;)

"amúgy az ilyen un. "bizonytalan eredetű" programokban jobban megbízok mint a M$-ban"
    Erre csak annyit tudok válaszolni, h rosszul teszed. Ha már magában a módosítani kívánt programban sem bízol meg, akkor mi rá a garancia, h a módosításai pozitív irányban befolyásolják a megítélésed?

"hallottam, de egy átlag juzer nem érti a működését"
    Egy "átlag juzer" érti a services.msc működését?

"vastagabb a telepítendő cucc"
    A mai 100GB+-os hdd-knél azt gondolom nem sokat számít az a plusz 100-200 mb.

"rakat olyan szolgáltatás elindul amire neked alapból otthonra semmi szükséged"
    1.: Már fel sem telepítem őket.
    2.: Ha esetleg nem tudnám a településüket megakadályozni, akkor ott van a már említett services.msc.

"más a vasigény"
    A javasolt konfigurációból nem ez derül ki.

"jóval hosszab egy taskváltás mint egy desktop gépen "
    Ez érdekes dolog, én nem tapasztalatam ilyet, bár a logikát sem értem, amiért ennek így kellene lennie.

"na ezt meg én kérdezem hogy honnan veszed? nem emléxem hogy írtam volna valami hasonlót"
    Tényleg nem írtál ilyet, bár ebből a stílusból arra mertem következtetni, de remélem nincs igazam.

"erre mondjal már példát lécci"
    Rendben, vegyük pl. a kémkedés utáni paranoiát. Ha a ms tényleg beépített ilyen programokat (melyre léteznek bionyítékok, azonban nem tudhatjuk a valódi célját ezen alkalmazásoknak), akkor is rendelkezésünkre áll a már korábban említett tűzfal, melyből azért már léteznek olyan példányok, amiket a kedző felhasználó is kisebb megfeszítéssel működőképes állapotba képes hozni, s ellenkező esetben is valószínűleg elérhető egy segítőkész barát, vagy a fórumok hozzáértőbb közönsége is segítséget tud nyújtani.
    De vegyük a legrosszabb esetet, egyátalán nincs tűzfal.
    A ½prohardver! szerint ~90 millió xp-t adtak el március 30-ig , s tudjuk, h a szoftverek kb. 46% illegális és hozzávesszük az azóta leadott példányokat, akkor összesen ~200 millió xp található a világon. Hogy ezek ténylegesen is szolgáltathassanak adatokat a központ felé - remélem te is belétod - olyan szerverkapacitásra lenne szükség, melyre még a világ 3. legnagyobb cégénél sincs meg az anyagi fedezet. De miért is lenne? Az adatok későbbi felhasználából - külső cégnek történő kiszolgáltatásából - befolyó összeg jóval a befektetés költsége alatt maradna, tehát semmiképpen sem érné meg a cégnek.

Már régóta szeretném mélyebben megismerni a linuxot, de sajnos nincs sok időm rá, és eddigi próbálkozásaim is kudarcba fulladtak (a rh9 cd hibás volt, az uhu csak 1x indult, már a bootfolyamatnál hibát jelzett). És amíg nem rendelkezik megfelelő támogatással, addig sok értelmét sem látom. Csak egy apró dolgot említek: nincs linuxos driver a dwl-120-as d-link wireless adapterhez.