valami hozzáértő és tapasztalt emberké(k)nek a tanácsára lenne szükségem. ki szeretném hozni a gépemből a maximumot. vagy annál picit kevesebbet :).
alaplap: msi p965 neo, e6550, 2 x 1 gb kingmax 800 mhz, 8800 gts 512mb oc. a hűtésem minden gyári, és nem feltétlenül szeretném lecserélni.
na jelenleg is húzva van a proci, alapból 2.3-as, most szalad 2.8-on 400 mhz-es fsb-vel, 1.392 v fesszel, 7szeres szorzóval. a memória 800 mhz-en megy 1.95 v fesszel.
valahol olvastam ( lehet, hogy hülyeség ) hogy lehet, hogy a szorzó állításával még gyorsabb lenne, mint az fsb állításával.
szerintem ez a proci többet is tudna, de nem tudom pontosan, mit állítsak, és mennyire, mert ha följebb húzom, akkor már nem akar elindulni. gondolom, a memória miatt, mert az már nagyobb fsb-t nem bír el... talán. viszont a szorzót meg nem tudom, hol lehet állítani.
akinek van tapasztalata esetleg pont ilyen alkatrészekkel, örülnék, ha tudna segíteni, vagy aki nálam sokkal jobban vágja a témát. nem akarom én magamtól szétkefélni a gépet, meg nem akarok alkatrészt sem cserélni, hanem ebből kihozni amit lehet...
előre is kösz a segítséget!