E8400-nek alapfesz.-en is kell mennie 9x400 (3,6Ghz-en) Sok embernek 1,2V-on is megy. 400Mhz FSB felett kell fesz.-t emelni.
Így próbáld:
- FSB 400
- DRAM 1000 (bár semmi értelme)
- PCI Express Frequency 90Mhz (!!!)
- Memory Voltage 1.90V (nézd megh a gyártó oldalán mit tud a RAM, de Kingmax nem éppen tuningram, szerintem ő lesz a szúk keresztmetszet )
- CPU Vcore Voltage 1.235V
A többit állítsd auto-ra, majd nézd meg Everest-el /vagy mással/, hogy mely értékekre ad túl sokat és azokból vegyél le.
Tehát.:
- Először is lépésekben tuningolj. Először a CPU, aztán RAM végül a GPU.
- 800Mhz-es Kingmax nem biztos h menni fog 1000-en, főleg nem ha nem bordázott. Egyébként meg csak tesztértékekben fogod látni a különbséget 800 és 1000 között, alkalmazásban érezni nem.
- PCIE 90-en a legstabilabb
- Ha van Memory Enhanced, akkor az standard álláson legyen, ha tuningolsz.
- Memória Időzítéseket szintén a gyártó oldaláról lesd le, majd egyesével értékenként csökkentve teszteld.
Tény, hogy ha nem zavar be a memória, akkor a 8400-as proci alapbeállításokon 3,6Ghz-en (400x9) beton stabil, 4Ghz-en (500x8) is az de ott már kell emelni legalább VCore-t (nekem pl. 1,35-ön megy, de ez alaplap függő.)
Általában az aito beállítások túl sok naftát adnak a vas alá tuning esetén, de az én lapom szerencsére teljesen korrekt értékeket ad, így 4Ghz-hez is csak vcore, dram és mch core-t kellett felülszabályoznom.