• MerlinW
    Sziasztok, a helyzet a következő:
    Minden jónak tűnik, csak van egy-két elméleti hiányosságom:)

Proci:
    E8400-et hajtom 9x400-on, 1,325v-al pörkölve - ez rendben is van. Ami nem tiszta számomra az a memória körülötti dolgok.

Memo:
    CSX PC2-6400 1066 Dual 2,665x400-on megy (ahogy látom FSB-vel szorozza a memória szorzót)

Nem tudom hogy jó-e így, 1066-ot ír a BIOS perpill. Memory Bus 533-on szalad, ennek állítását nem láttam BIOS-ban/vagy rossz helyen néztem, vagy csak Dual channel miatt osztja 533-ra.

Első folt:
    Nem tudom hogy a DRAM:FSB aránynak az a jó ha 1:1 vagy a lényeg az hogy a felett legyen? Perpill ugye 533:400 azaz 16:12 az arány. Ha lehet ezt okosabban mi a teendő? Jelenleg kap 1,84v-ot. (def 1,8) nem tudom, hogy szükséges, vagy számít-e.

9x500-on nem indult a rendszer, valószínűleg a memória miatt, vagy annak hibás beállításai miatt:)

Második folt: Latency timerek
    Most alap 5-5-5-18-on van, BIOS-ban Autora állítva. Próblátam 4-5-4-15-ön de úgy nem indult. Kérdésem, hogy mennyit számít, és mit hogy állítgassak?

Harmadik félfolt: Csak apróság: PCI frekire azt írták PH-n hogy 90Mhz-n jó. Nálam az a legkisebb beállítható freki, így most Auto-n van.

Előre is köszi a szakvéleményeket:)