• janos666 #32208
    Láttatok már olyan alaplapot amin a PCI-E overvoltaget kellett az egekbe tolni hogy 500 fölötti FSB-vel bootoljon a gép?
    Most 456-os FSB-n megy 8-as proci és 2,4x-es memóriaszorzóval, csak a RAM és a CPU kapnak plusz feszt, semmi alaplapi alkatrész.
    Mégis ki akartam próbálni hogy lentebbveszem a CPU szorzót 7-re, a RAM-ot 1:1 hajtom és 521-es FSB-t lövök. Elvégre így gyorsabb lenne a memóriakezelés...
    Kezdtem volna 500-al, de meg se nyikkan a lap, resetel, régen azt gondoltam FSB limites a proci, sebaj. Aztán próbáltam mégis plusz feszt azdni az MCH-nak és az FSB-nek (déli meg északi híd), de úgyse nyikkan meg. Aztán csak amolyan próbaképp feltoltam +0,3-ra a PCI-E overvoltaget és láss csodát, bootol 500-on, még 505-ön is, de 510-en már lefagy a raid bios töltése közben (de nem reseteli az FSB-t mint szokta). Próbáltam kissebb fesszel, de +0,2 alatt nem megy az 500, az 520 még +0,35-ön se (max ez adható biosból) Piszkáltam fel le a PCI-E frekit de az se segít.
    Prohardveren hülyének néztek hogy a proci lesz a ludas, semmi köze a PCI-e feszhez, de azért én se vagyok hülye, ha egyszer úgy indul egyre magasabb FSB-n ahogy egyre több feszt tolok neki.
    De persze nem lenne tartható állapot a +0,3 volt (és amúgyse elég), valami más megoldás kéne. Szerintetek mit lehetne még piszkálni ezzel kapcsolatban?