Helyesírás?Minek?
  • Seele
    #830
    Hát a média-fólia(folia) jó hasonlítás, csak éppen a két szó másképp került az általános használati közegbe. :) Így talán mégsem lehet teljesen ugyanúgy kezelni és tiszta párhuzamba állítani őket.

    A korrektúrázás viszont valóban nagyon strapás munka, mert könnyedén átfut az ember egyszerűbb hibákon. Elég ha csak arra gondolok, amikor nekem át kellett olvasni valamit, végül mégis volt benne betűcsere, kihagyás vagy más, hasonló hiba. Mondjuk egy vezető online lap áldozhatna erre is! Sok más, fontos és drága dologra hajlandóak áldozni. Persze érthető, hogy rendes programozó nélkül nincs oldal (vagy pár ezer találat alatt összeomlik a rendszer), viszont helyesírási meg stilisztikai hibáktól hemszegő cikkek uagynúgy olvashatók maradnak - maximum sok kifogásoló hozzászólást, blog bejegyzést kapnak mindenfelé. De erre azért illene áldozni.

    A helyesírás-ellenörző programokat megtévesztő szöveg meg nagyon tetszett!! :DD
    Hallottam már olyat, amikor egy szakdolgozat védésekor valakinek megjegyezték: azért ne bízzon nagyon a Word helyesírás-ellenörzőjében! :D (Valóban, egy szakdolgozatot célszerű ellenőriztetni valakivel, aki talán ért hozzá - ha már magunk esetleg nem.) Persze hallottam már olyanról is - talán mások is -, akinek a dolgozatát a konzulens azért dobta vissza egy mozdulattal átdolgozásra, mert helyesírásilag és stilisztikailag erősen kifogásolható volt. Ezzel teljesen egyet is tudok érteni, hiszen ha valaki "értelmiségi" szeretne lenni, akkor legalább ennyit tudjon már produkálni!! (De ha nem akar feltétlenül diplomát szerezni - végülis anélkül is lehet tisztességes szakmája az embernek, sőt! -, akkor is illene :D)
    De ez a szöveg akkor is tetszik (ennyit a "nem kell tudnom, a program majd javítja"-hozzáállásról)!