ujraéled
  • koczkamate
    #98
    Sziasztok!

    Hát.. kezdem az elején. Több kollegámnak és barátomnak volt Tisza cipője, amik nagyon jól néztek ki, és mindenki áradozott róla hogy milyen kényelmes, milyen hangulatos, és milyen jó benne járni, és ráadásul magyar márka! Nos, ez nekem is megtetszett, így 3 hónapja megvettem az első Tisza cipőmet 18.990 Ft-ért a Westend Tisza/Buffalo-ban. A bolt ugyanolyan hangulatos, és fiatalos volt, mint a cipő amit megvettem. 2 év garanciát kaptam rá, még meg is lepődtem hogy milyen aranyosak, és hogy ennyire megbíznak a termékben. Gondoltam, ez biztosan minőség. Egyszerűen imádtam; ebben jártam dolgozni, és ebben intéztem a mindennapos dolgaimat. Nagyon kényelmes volt, és ráadásul jól is nézett ki.

    2,5 hónapig szerettem, használtam. Egyszercsak észrevettem hogy a jobb oldali cipő, jobb oldala kb. 2 cm hosszan ki van szakadva. Eszembe is jutott a 2 év garancia, gondoltam visszaviszem Nekik a cipőt, nem lehet vele gond, hisz bőven a 2 éven és a 6 hónapon is belül vagyunk. Szóval visszavittem, és egy kedves hölgy elkérte a cipőt, írt egy jegyzőkönyvet, és mondta hogy 15 napon belül értesítenek telefonon. Nagyon megörültem a dolognak, és megkérdeztem hogy általában visszacserélik-e az ilyen cipőket. Megnyugtatott, azt mondta hogy általában pozitív az elbírálás, de a központ miatt szakértőhöz kell küldeni.

    Türelmesen vártam, és a 13. munkanap után fel is hívtak, hogy visszajött a cipőm, de rossz hírük van. Menjek be, és megbeszéljük. Az egyik kedves ismerősömmel mentem be az üzletbe, ahol az orrom elé dugtak egy szakvéleményt. Nem tudták visszacserélni a cipőt, nem tudták visszaadni a pénzt, és még le sem vásárolhattam az árát, ugyanis a szakértő megállapította egy 1 oldalas szakvéleményben hogy a sajátos járásmódom, és egyéb körülmények miatt szakadt ki a cipő jobb oldala 2,5 hónap után.

    Megkérdeztem hogy ilyenkor mi a teendő, mert azért mégiscsak közel 20.000 Ft-os cipő, 2,5 hónap utáni szakadása és használhatatlanná válása mégsem normális dolog, ill. az sem hogy 2 éves garancia mellett nem cserélik ki. Azt mondta az üzletvezető, hogy ha kicserélnék a cipőmet, akkor neki kéne kifizetni, és Ő nem akar nekem cipőt venni.. Majd közölte hogy esetleg a Békéltető testületnél próbálkozhatom, de sok utánajárással jár, és egyáltalán nem biztos hoy utána kicserélik.

    Ilyenkor mit érdemes tenni? Dobjam ki a 3 hónapos cipőmet?