Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
  • steweee
    nekem egy iiyama LS902UT - m van, januárban lesz két éves. akkor 90e-ért vettem, akkori ára 100e körül mozgott.vagyis nem volt olcsó, azóta jelentősen estek az árak.de most is igen elégedett vagyok vele, most is ezt venném bruttó 50e ért, mert az ár teljesítmény aránya kitűnő.mindent 1024*768-ban használok, néhány játékot ami nagyon leterheli a gépet teszek csak 800*600-ba, és mindig 100Hz-n megy(refreshclock).a színekkel semmi baj, viszont a kép szélei valóban nem egyenesek.az kárpótol hogy valóban 19'os, alig van fekete csík a képernyő szélén.100 hz-ig éles a kép, 120-nál érezhetően homályosabb, de élettani szempontpól elég a 100 hz.75hz fölött a pupilla már nem látja a villogást, vagyis nem is reagál, nem tágul és húzódik össze a fényváltozásra, vagyis ezért nem is fárad.de azért nem vagyunk egyformák,vkinek érzékenyebb a szeme, pl több színt lát, vagy jobban reagál a villogásra, ezért ajánlják a 85hz-s vagy affölötti monitorokat.az már tutira jó.a 100hz minden igényt kielégít.azt meg nem értem hogy mit jelent hogy azt 1024*768 bután néz ki egy 19"-os monitoron