Digitális Videokamera
-
Sziasztok,
Az alábbiban kérném véleményeteket. Szeretnék egy videókamerát venni, családi események stb. De ha már veszek akkor szeretnék egy kicsit tovább tekinteni és nem csak a mostani feladatra koncentrálni.
HDD-s kamerákat néztem.
Panasonic SDR-H80 Ez olyan 80 körül van és SD-s. Irnak róla jót és rosszat is a fórumokon. Sima tv-n jó fényviszonyok között biztos megfelelne a célnak, viszont számítógépemen szerkeszteném és nézném is a videókat. 1600x1050 nativban. Tehát itt elég ratyi full hd-hez képest.
Panasonic HDC-HS20 Ez 180 körül van és HD-s. Gondolom a 80gb belső merevlemez full hd-n kb 1 óra felvétel ugye? A képe biztos sokkal jobb, kb. 1900x1000.
Az a kérdésem, hogyha van egy E6400 c2duo, GF8800 GTS320mb, 2 giga ram gépem, a szerkesztés meg a konvertálás az szerintetek hogy fog menni? Birni fogja a masina?
Nagyon kezdő vagyok benne, csak utánna olvasgattam. SD-s felvételeket néztem a monitoron, hát hagy némi kivánnivalót, de családi dolgokra talán oké lenne. Viszont ha a jövőbe nézek akkor jó lenne a HD, viszont ha 1600x1050 a nativom, akkor gond lesz a 1900x1000 ugye? Vagy át tudom konvertálni hd ready felbontásba? De akkor meg lehet ott leszek mint az SD-s fele annyi nyüggel és kiadással.
Amugy a kamerákról mit gondoltok?
Köszi