• MARS3696
    #53
    Igazad van. Most hogy írtad, rémlik, hogy van valamiféle magyarázat a háttérsugárzásra statikus világmodell esetén is.

    OFF: Nem tudod, hol lehet beszerezni a "Relativitáselmélet és kozmológia" című könyvet? valaki kölcsönkérte és nem kaptam vissza. Szerintem a maga nemében zseniális. Ez volt az első tudományos könyvélményem, ami meghatározta az érdeklődésemet.

    ON: A felvetésem az "első fél másodpercről" csupán annak az elméletnek szól, amelyet ma elfogadunk és "Nagy Bumm" névvel illetünk. A főiskolán valahogy úgy magyarázta el az oktatónk, hogy:
    "Tételezzük fel, hogy létezett egy szupersűrű és szuperforró atom. Ha ennek az atomnak a másodperc milliomod része alatt bekövetkező robbanását nyomon követjük és várunk tizenakárhány milliárd évet, a mai állapotot kapjuk".

    Ezt akárhogy csűrjük-csavarjuk így van. Minden könyv, amit eddig a témával kapcsolatban elolvastam, erről szól. Feltételezve egy kezdeti állapotot le lehet vezetni a mai értékeket. Igen ám, de ezzel az erővel Istentől is levezethetjük, ha hisszük a kezdeti állapotot.

    Tényleg nem kötekedni akarok és nem is csorbítani a véleményed értékét, hiszen láthatóan komolyan beleástad Te is a témába magad! Egyszerüen kétkedő típus vagyok. A statikus világmodellel pedig messze nem foglalkozott a tudóstársadalom annyit, mint a sokkal érdekfeszítőbb Nagy Bummal, tehát elképzelhető valamiféle eddig fel nem vetett megoldás a gravitációra.