divx->avi->VideoCD->DVD
-
Te most kevered az AVI-kat az MPG-ekkel.
Tehát az AVI-kra továbbra is érvényes, amit a #191-ben írtam. Annyival kiegészítve (de lényegében már írtam róla), hogy az adott lejátszó típusának ismeretében lehet róla nyilatkozni, hogy:
- egyáltalán képes-e DVD-lemezről AVI-kat megnyitni - vagy egyáltalán tud-e DivX-et lejátszani
- és ha meg tud nyitni, akkor az AVI-k lehetnek-e ömlesztve a lemezen, vagy külön-külön mappákba kell őket tenni.
Az MPG-ekkel már más a helyzet.
Egy MPG kiterjesztésű fájlból - csak a nevéből - nem látszik, hogy MPEG-1 vagy MPEG-2 videóról van-e szó. Pedig fontos tudni.
MPEG-1 = VCD
MPEG-2 = SVCD
Mindkettő formátum paramétereitől számítógépes lejátszás esetén el lehet térni, de ha valaki asztali DVD-lejátszón akarja megnézni őket, be kell tartani bizonyos szabvány paraméterezési korlátokat. Ha attól valamiben eltér az adott MPG fájl, akkor az asztali DVD nem tudja lejátszani (mégha PC-n előtte le is tudtad játszani)
De jobb lenne, ha megmondanád a lejátszód pontos típusát és akkor meg tudom mondani mire képes.
Vagy te is megnézheted, a már általam említett MPEG4-Players.info oldalon baloldalt a "Lejátszók" menüpontra kattintva.