Olcsóbb Internet
  • Dynamic
    #28
    Nem csak az Enternet...

    (Népszabadság)

    Több magyar internet-szolgáltató – EnterNet, Interware, EXTERNET, NEXTRA, Inter.net, PanTel - közleményt adott ki arról, hogy sem 2003. március 1-től, sem belátható időn belül az internetezés árait 25%-kal csökkenteni nem tudják.

    A közlemény szerint a Matáv Rt.-től olyan ajánlatokat kaptak, amelyek nem teszik lehetővé csökkentést. Többek között így fogalmaznak: „Külön sérelmezzük és az üzleti etikával összeegyeztethetetlennek tartjuk, hogy a Matáv Rt. úgy írta meg ajánlatait, hogy azoknak legnagyobb mennyiségi kedvezményt adó sávjait kizárólag saját 100%-os tulajdonában lévő Internet-szolgáltató cége, az Axelero Rt. legyen képes igénybe venni. Így az Axelero Rt. olyan árakkal tud előfizetőket toborozni, mely árak vállalása minden más Internet-szolgáltató számára ráfizetést jelentene.

    A Matáv Rt. magatartását az erőfölénnyel való visszaélés tipikus példájának tartjuk, mely az üzleti verseny szabadságát súlyosan sérti. Felhívjuk a kormányzat figyelmét a helyzetre, és kérjük segítségét abban, hogy a monopol-szolgáltató által tett ajánlat a gyakorlatban is elérje a kormányzat által várt hatást, az információs társadalom kiszélesítését. Az ajánlat jelen formájában nem alkalmas e feladatra és csupán a Matáv Rt. és leányvállalatai Internet piacon történő további térnyerését célozza.”

    Bővebben www.terminal.hu(/a)