Ultra Low-End Radeon 8500
  • TheZsenyka
    #1
    Tisztelt Egybegyűltek!

    Bátorkodtam vásárolni egy ATI RADEON 8500LE videokártyát. Hogy hol, még nem írom le, mert hátha visszacserélik a boltban, és korrekt hozzá állás esetén nem szeretném rossz hírét kelteni a szóban forgó kereskedelmi egységnek.

    Az említett kártya gyönyörű piros dobozban leledzett. Felfokozott lelki állapotban helyeztem be a címben korábban megemlített három dimenziós grafikus gyorsító eszközt az alaplapomon elhelyezkedő Accelerated Graphics Port foglalatba s rögzítettem annak hátlap-határoló elemét jobbmenetes philips fejű csavarhúzóm illetve egy jobbmenetes szabvány méretezésű hátlap-határoló elem rögzítő csavaranya segítségével.

    Arcomon gyermeki mosollyal helyeztem jobb kezem mutató ujját Chieftek Dragon márkájú számítógép-házam power buttonjára, aktiválva számítógépem tápegységét, mely hálásan duruzsolva adott életet ASUS P4B 533 típusú Pentium4 processzort fogadó alaplapomnak illetve az őhozzá csatlakozó egyéb nyák lapra integrált vezérlőkártyáknak...

    Lelkesedéssel fogadtam, ahogyan IBM P260 FD Trinitron monitorom Stand By LED-je a pihenő állapotot jelző sárga fénye zöldre vált, jelezve hogy sikeresen vette fel a kapcsolatat a címben megemlített három dimenziós grafikus megjelenítő kártyával.

    A világ legboldogabb emberének éreztem magam, amikor a Microsoft Coropration Windows XP néven forgalomba hozott operációs rendszere felismerte újs szerzeményemet és jól végezve dolgát automatikusan telepítette az alapértelmezett driver készletet a szóban forgó videokártyához.

    Gyermeki örömmel töltöttem le az ATI.com oldalról a Catalyst referencia driver készlet legújabb verzióját, hogy legújabb kincsem a legjobb bánásmódban részesüljön az ATI corporation driver fejlesztő gárdája által legújabban kifejlesztett eszköz-meghajtói által.

    Izgalommal töltöttem le a GURU3D oldalról a Rivatuner elnevezésű NVIDIA illetve ATI kártyákhoz sufnituningolt tweaker programját és élvezettel kattintottam az OVERCLOCK fülre...

    BÁR NE TETTEM VOLNA!

    KEDVES BARÁTAIM!

    A KÁRTYÁM GPU ÓRAJELE 250MHz, ami ugyebár egy LE krátya esetén teljesen ésszerű, sőt a jobbik eset, hiszen lehetett volna 230 is...

    DE MI A TÖKÖMÉRT RÖFÖG 200MHz-EN A MEMÓRIA???!!!

    MÉLYSÉGESEN CSALÓDOTT VAGYOK!!!

    KURVA ÉLET!!!

    HÁT MÁR 220-ON IS SZEMETEL EZ A SZAR.

    PÉLDA NÉLKÜLI CSALÓDÁS ÁLDOZATA VAGYOK.