Mit tudtok, mit gondoltok a Namo Webeditor 5-ről? (www.namo.hu) Vajon megéri megvenni?
  • Dj Faustus #26
    "Te egy régi álomvilágot irsz le."
    Nem. Ennek logikusan így kellene működnie (nálunk szerencsésebb történelmi helyzetű országokban ez így megy). Lehet, hogy több feladatot egy ember is ellát (például a grafikus lehet fotós is), vagy a munkafolyamatokat egy stúdió (csoport, team) végzi, de a munkamenet hasonló.

    "de ugy megcsinálják a tervet hogy sem a tárgyrol, se a helyszinröl fogalmuk nincs.(pl hogy egy épületet milyen szögböl lehet fényképezni pl egy villanyoszlop miatt)"
    Akkor a fejétől bűzlik a hal - a projekt már az elején el lett szúrva.
    Ezért a projekt vezetője a felelős.
    Vagy a projekt tagjai között nem megfelelő a kommunikáció (te szóltál a grafikusnak, de a grafikus a füle botját sem mozdította).

    Az általad említett "vízcsaptömítőgumitól kezdve a zongorazsanérig"-esetnél meg a megrendelő hiszékenysége (és a felelősök pontatlan felismerése), és a "stúdió" nemtörődömsége (kontárkodása) a gond. Te elvégezted a munkát, amiért fizettek, ezek után nálad hiába reklamálnak.
    Ez kb. olyan lenne mintha az elsózott kenyér miatt a gabona termesztőjéhez menne (aki tudja hogyan készül a jó kenyér, de nem pék, nem süt kenyeret) a delikvens, hogy "vacak a kenyér, csináljon újat, kérem vissza a pénzt" - miközben a pék (a kenyérsütő vállalat) a felelős.

    "Egyvalamivel nagyon nem értek egyett"készít csomó képet" ezt a diavilágban hogy értelmezted volna?? nem csomót max 2db-t"
    A fotómodellekről anno is sok (10-es nagyságrendű) képet készítettek, és abból választottak egy-egy magazin borítójához. Most még több képet készítenek, mert meg lehet oldani.

    "4.pontbol csak az oldalkialakítás érdekel"
    Csak az oldalkialakítás közben (tehát amikor elkészíted a HTML oldalt - valós tartalom nélkül) is olyan dolgok jönnek be, amikhez "más szakmája" kell. Vagyis ha a program által generált kód (mert grafikus szerkesztő nézetet használsz, nem törődsz a programozással) nem lesz megfelelő (egyik böngészőben máshogy néz ki mint a másikban; az oldal nem rendesen indexelődik be a keresőkbe - mert rossz struktúrát használ - ezáltal kevesebben keresik fel az oldalt;...), akkor ha a delikvenst valaki felvilágosítja hogy ez nem jó, akkor jogosan mehet hozzád panaszkodni.