• Crazy Dog
  #4
  Szerintem az MI nem olyan nagy probléma. Ehhez ugyanis nem kell MI (az emberi beszéd megértése és még egy csomó dolog), ennek a rendszernek nem kell érteni a pelenkázáshoz vagy a kávéfőzéshez:), csak a harchoz, ide elég egy ún. szakértői rendszer, abból pedig jópár van már.

  Az amik rohadtul szarnak mások életére.

  Amúgy meg lehet hogy nagyon utópisztikus vagyok, de ezek a harci szimulátorok meg FPS-ek, amik előtt ülünk, nem azt vetítik-e előre, hogy emberek irányítanák (netán egy gépet több ember) a harctéren a gépeket távirányítással egy bunkerből?
  Az EMP (ElectroMagnetic imPulse) frankó eszköz, csak épp az összes amerikai harci jármű árnyékolva van már egy ideje, mivel az oroszok kifejlesztettek pár ilyen fegyvert.
  A szubszónikus fegyver igazán kiváló ötlet, csak épp nem lehet irányítani (mert a hang az ugye terjed mindenfelé), emiatt pl. a kezelőt is nehéz megvédeni, ezt épp megoldaná a robotosdi egy olyan extrém helyzetben, hogy mérföldekre csak ellenség:) (ülünk a bunkerban az atomháború után, odafenn meg kedvenc robotjaink harcolnak a gonosz orosz és kínai mutánsokkal, hollywood figyelj) csak jelenleg repülőgépmotornyi berendezésekkel lehet előállítani megfelelő erősségű infrahangot.