videó digitalizálás
-
sd54321 #77 ok máris rohanok megvenni.... IDIOTA!
vagy csak a cannopus termékit akarod reklámozni????
mi a f***nak méregdrága cucc????
nekem egy mondhatni noname Mercury TV kártyám van hardweres mpg kodoló nélkül, és így is gyönyörűen tok rögzíteni az álom 768X576-os méretben is, de kérdem én minek????
mindem haza cuccos Pal szabványú, ráadásul az analog video jel felbontása ennek töredéke... nagyot nézhet szerncsétlen, ha egy ntsc anyagot kiir dvd-re majd igen csak fora módon fog megjelenni egy átlagon aluli tv-n....
akkor most fölvázolom az én verziómat:
a lényeg, mint írtam a hely és a tárolóeszköz
aki digitális videozásra adja a fejét annak muszáj vennie még egy winyot amire csak a video anyag fog menni (onnan semmilyen progi ne induljon ela gép betöltésekor!)
jelenleg 18-19ez-ért lehet már 160Gb-s gyors winyokat kapni vagy még olcsobban....
ezt mindenmképp ajánlatos NEM egy kábelre tenni azzal amin a win winyoja is van!
mindegy milyen képrögzítő progit használsz a lényeg hogy MPG2-be tudjon rögzíteni.
én a tv karihoz a FLY2000Tv és/vagy ai intervideo windvr vagy dvd-r progit használom (mindkettő lehuzható a netről FULL-ban, csak egy picit keresni kell...)
az intervideo mpg2 encodere nagyon jól skálázható és pokoli gyors!!!!
azzal számolni kell, hogy 1 percnyi pal dvd anyag kb 40-50 mb-t tesz ki, de ha kiengedjüka minöség gyeplőjét akkor ez akár 80-90 Mb is lehet...
az mpg2 remekül vágható anyag!!! lefet kockánként (frame) és kulcsonként (GOP) vagy simán századmásodperc alapon is vágni/szerkeszteni
vágáshoz jelelnleg a cannpopus procoderét használom, de remekül használhatóak olyan kis progik is mint pl a Tmpgenc és társai...
mpg2-nél nekek m sosem volt szinkroncsúszásom!!!!
mjpg és más avi alapú kodekkeknél viszont igen gyakran megesett, h kb 40 perc után már érezhetően lemaradt az egyik sáv... az avi egy nagy xar! prezentáciora, film archiválsra ok, de rögzítésre és editálásra nem!
és aki azt hiszi, hogy mindehez bizti vmi izomgép kell téved:
p4 celeron(!) 2.4Ghz + 5000mb DDr
ez minden csak nem izomgép....
de ugyanezt használja egy haverom is, neki 1,8 ghz-b p4-se van, és simán müxik!
ugyhogy aki ezek után bedől a jó minőséghez sok lové kell tipusu dumának az magára vessen!
még csak annyit.... 5 éve digizek, szinte minden nap....