KÉK HALÁL XP-n
  • buke
    Sziasztok! Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL típusú kékhalál jelentkezik a gépemen.
    (Nem értek a gépekhez)

NEM TUNNINGOLT
    XP SP3
    Core2Duo 3,00Ghz
    4Gb Ram
    nvidia GT630 1Gb

kékhalál leállás:valójában újraindulás is lenne,de 4 éve driver kékhalál miatt ki lett kapcsolva.
    Techn.inf.: ***STOP(0x0000000A,0x00000023,0x00000002,0x00000000,0xE0BD8623)

Leírás:
    November végén kezdte,napi 2-3x,csak program(többféle játékon is külön-külön)futtatás közben jelentkezik pár perc eltelte után(hálózat letiltva),magától az XP soha sem csinálja ezt.
    Hardver telepítve közvetlen előtte nem volt.A videokártya 1 éves,gyári driverekkel működik.

Tesztelés:
    VideoRamot,Ramot teszteltem(a Ramot össz.5 órán keresztül a memtest86 és prime95-tel) a memtest86-tal még folytatom pár órán keresztül.
    CPU,GPU hőmérsékletek nem haladják meg a terheléskor az 55C°-ot,de nem ismerem mi itt határ a leírt kékhalál kialakulásához.
    Tápot még nem néztem,de nem is tudom,hogy lehetne.A proci.hűtő évek óta a legkisebb fordulaton jár szerelő által állítva a kisebb zajszint eléréséhez,ugyanezért lett eltávolítva a rendszer hűtője is,3 éve semmi gond a hőmérséklettel,semmi sípolás,leállás.

Szoftverek:
    Sokféle megy,de ilyen gond nem volt még.
    Védelem:Zonalarm,az Avast-nál éppen novemberben kellett a reg.-et hosszabítani.Operákat telepítgettem még.
    Többéves telepítésű a gép,de a reinstallt szeretném elkerülni.

Milyen hiba felkutatási lehetőségek vannak még a gond elhárítására?
    Köszönöm a segítséget!

***Persze,ha nincs más megoldás akkor végül újra telepítés lesz,mert ez roppant idegesítő helyzet.
    Az új gép vétel még nagyon távoli dolog:)