Egy év letöltendő börtön szoftverkalózkodásért
  • Frank99
    #3
    itt a teljes a cikk:

    A BSA feljelentése nyomán végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság a Philos Labs ügyvezetőjét üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett szerzői jogok megsértése miatt. Az ítélet nem jogerős.
    1 év börtön illegális szoftverhasználatért
    A Budapest II. és III. Kerületi Bíróság V. Zsoltot, a Philos Laboratories Szoftverfejlesztő Kft. ügyvezetőjét üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett szerzői jogok megsértése miatt egyévi végrehajtható szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet nem jogerős. A BSA hotline-ra érkezett bejelentés alapján napvilágra került ügy vádirata szerint V. Zsolt üzleti tevékenységével több millió forintos kárt okozott a szoftvergyártóknak, köztük az Autodesk, Microsoft, Adobe, Corel, Symantec cégeknek. V. Zsolt peren kívüli megállapodásban 4 millió forintos kártérítést fizetett a megkárosított szoftvercégeknek, amelyet az ítélethozás során enyhítő körülményként vettek figyelembe.
    A BSA Magyarország információi szerint Magyarországon most először ítéltek vádlottat végrehajtható szabadságvesztésre halmazati büntetés nélkül, szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt.

    hozzáteszem, aki a drágán eladott szoftvereit lopott szoftverrel fejleszti, meg is érdemli.
    Ugyanígy megérdemli pl. a tervező, aki 200-250 eFt-ot kér egy jovv tervért, és lopott programmal tervez.
    DE AMIKOR valaki magánhasználatra vesz valakitől valamit, nem keres vele pénzt, csak tanul, használja stb. SOSEM ÉRTEM MEG ÉS MINDIG TILTAKOZOM AZ ELLEN, HOGY EGY KALAP ALÁ VEGYENEK AZ ELŐZŐVEL!!!!!