Milyen modemet vegyek?
-
Így van. De még a külső modemekből is lespórolnak. pl én Rockwell chipes külső modemet ajánlok. Nálam volt egy külső modem, 20 percenként levágott a netről, és 300-as pinget produkált. Topic chip volt benne. Ezt kicseréltettem egy majdnem ugyanolyanra. A típusszám mindkettőnél valami 6 betűs szar volt, de csak egy betű volt az eltérés a két modell közt.Na ez rockvell chip-es volt, 110-es pinget produkált, és nem szakadt meg a net sose. A dobozon kurvára nem volt feltüntetve, hogy a bennelévő modem milyen chippel van szerelve. Lutri. Vagy elhiszed amit az eladó mond, mint én, tudniillik külső HARDWARE-s modemet kértem. Valszínűleg a topic chip kúrvára nem hardwares-en oldja meg a kódolást. Amúgy ACORP volt mindkettő, és az utóbbival semmi bajom nem volt, az ISDN-esek csodálkoztak Q3 alatt, hogy lehet nekem 100-120-as pingem modemmel. Belső modem általában szoftveres, és +1 irq talán DMA-is, plusz ha bejön a vonalon egy kis fesz, akkor az a géped belsejében, az alaplapban landol. Képzelheted. Külső modemnél nem gáz...