Megeri e a tobbletpenzt az Audigy
-
Waix #45 Sziasztok!
Elöljáróban annyit, hogy ultraláma vagyok a témához, de azért annyira mégsem, sz'al van egy kis gondom:)
Tehát kaptam a munkahelyemről ingyér (NEM LOPOTTAN!) egy Soundblaster Live! hangkártyát, amiről - mivel már semmi papír, cd nem volt meg hozzá - fingom nincs, hogy mikori, milyen típusú, stb. Letöltöttem hozzá a legfrissebb drivert a netről (www.creative.com), de nevetségesen ez is kb. '99-es évjáratú. Sz'al letöltöttem, látszólag minden frankón működik, de EAX-ot alapban nem használ sehol (Half-life;U2, stb.). Arra gondoltam, hogy esetleg beállítási problémák lehetnek, de ez még annyira nem is lenne nagy baj, mivel spanom azt mondta, hogy a régebbi sblive-oknál talán nincs is EAX támogatás. VISZONT!
Beszereztem egy Creatív 4.1-es hangszettet, és a kártya nem hajlandó működtetni a két rear-hangfalat, pedig minden jó helyen van, stb.
Jelzem, hogy tényleg nem vágom annyira a témát, úgyhogy ne tessék kiröhögni:)
Azt kérdezném én, hogy SZERINTETEK mi a gáz, ill. hogy mit lehet tenni, Ti mit csinálnátok a szituban.
Honnan tölthetnék le frissebb drivert a kártyához, lehet-e az, hogy a kártyának van valami baja, vagy szimplán régi csak?!
Mert az rendben van, hogy az EAX-ot nem használja, de a driver letöltésekor a web-en azt írták, hogy ez a live!-sorozathoz készült és a felinstallálás után megengedi a 4, ill. 5 hangfal beállítását is. Akkor viszont miért nem kezeli őket?!
Előre is THX minden használható infóért!
ÜDV!