Megeri e a tobbletpenzt az Audigy
  • szasza_1
    Hali mindenkinek! Én most vettem egy Audigy-t, és ha a játékok alatt bekapcsolom az EAX-ot, akkor nagyobb hangeffektekkor elég rendessen nekiáll szaggatni a játék. Szinte majdhogynem megáll, de a hang megy tovább, azzal nincsen semmi gond. Az alaplap szerint nincs egy IRQ-n a videókártya+a hangkártya. De a Windows szerint minden a 11-es IRQ-n van.
    Abit VL6+800@960proci + GF3Ti200-as kártya. Nem hiszem hogy a 40MHz-es PCI clock miatt lenne, mert alapon is kiprobáltam. A Creative Diagnostics szerint a kártyával minden rendben. EAX nélkül minden rendben megy. Remélem, hogy az EAX-nak nem ekkora a gépigénye, meg különben is hardveres EAX van ezen a kártyán, nem?
    Ja, meg irok egy-két példát, amikor előfordul:
    PL.: NFS5 HP2-ben ha közel megyek egy kocsihoz, vagy nekiütközök a falnak, vagy ha alagutban megyek.
    De még Creativ demojában is ez van. Vagy ha a Drome Racers -ben bemegyek az alagutba, akkor szaggat, ha már bent vagyok, akkor megint megy rendessen és lehet is hallani, hogy viszhangzik, meg ha kiérek az algutból, akkor is megakad.
    Fent van a via 4in1 driver, kiprobáltam a via latency peccset, és semmi sem segített.
    A kártyák elhelyezkedése az alplapon:
    1- AGP-s videókártya
    2- AMR, üres
    3- PCI modem
    4- PCI hálókártya
    5- PCI Audigy
    6- PCI üres
    7- PCI TVtuner

Ha van valami ötletetek, akkor ne folytsátok magatokba.