Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Hixer
    Segítség!

Adott egy régi gép:

ABIT BG7 alaplap
    Pentium 4 1.6 GHz
    512 MB DDR RAM
    ATi Radeon 9800 Pro 128 MB

A probléma a következő. Bekapcsolom a gépet, van BIOS 1 db rövid síp, ami jelzi, hogy OK, megy, elindul a Windows, de ezt csak a hang alapján tudom megállapítani, mert nincs KÉP. Halál fekete a monitor és ha ki/bekapcsolom akkor azt is írja ki, hogy no INPUT signal detected.

Gondoltam videókárty hiba, fura hangja is volt. Lecseréltem, most X1650 Pro van benne, ugyanaz.
    DE, ha kiveszem kihúzom a gépet a konnektorból, kiveszem a memóriamodult, átrakom egy másik slotba, nyomok egy Clear CMOS-t, visszadugom a gépet, bekapcsolom, akkor van kép és működik, újra is lehet indítani, minden tökéletes, de ha kikapcsolom és bekapcsolom újra, MEGINT NINCS KÉP, csak ha kiveszem megint a memóriát, átrakom másik slotba, lehet az előző is, Clear CMOS. Simán ha csak Clear CMOS-t nyomok nincs kép.

De csak KÉP nincs minden más megy, Windows betölt, mert hallom, még bejelentkezni is tudok ha vaktába beírom a jelszót.

Természetesen nem akarom ezt a marhaságot eljátszani mindig. Mi lehet a probléma? Miért kellene a memóriát átrakni másik slotba, miért nem elég a sima Clear CMOS... és ha utána kikapcsolom ,amikor SEMMIT nem állítok a BIOSban, miért nincs kép utána.

Felfoghatatlan számomra. Nem hibás a monitor, mert ha ezt a hóbelebancot csinálom, van kép, mindig, másik monitorral/kábellel is próbáltam, azzal is csak ilyenkor van kép, amíg ki nem kapcsoljuk. Ha utána kikapcsolom és bekapcsolom a gépet már nincs.

Érthetetlen számomra. Főleg az, hogy másik videókártya, és a gép semmilyen hibát nem jelez, tökéletesen elindul, a háttérben minden megy, csak kép nincs.

Mit gondoltok, hogyan tudnám biztosra mondani, hogy az alaplap-e a hibás, de ha az a hibás akkor miért működik néha és akkor hiba nélkül, amíg ki nem kapcsolom a gépet?