Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Hali! Egy ismerősöm gyakorlatilag egy új gépet szeretne összerakni. Elsősorban az a mérvadó, h 3D-s renderelésre (épülettervek) hosszútávon alkalmas legyen a gép. Ehhez kellene némi segítség.
-Érdemes-e 4 magos prociba beruháznia? Konkrétan Q9400-at és Q9550-et néztem. Utóbbinak kicsit nagyobb az órajele, ahogy néztem, de a cache mérete duplája, 6 MB helyett 12 MB. Az árkülönbség kb. 12e Ft, szóval kérdés h renderelésnél számít-e a nagy cache, illetve kell-e az 12 MB, megéri-e a 12eFt többlet? Ha áttérünk a 2 magosakra, azoknál az E8400 ugyanannyiba kerül, mint a Q9400, ez kissé fura. Kétmagosban gondolkozva extra olcsón az E7000 sorozat javasolt sztem, de vajon mekkora tudásbeli különbség van E7000-k és E8000-k közt renderelés tekintetében?
-Memória: ha netán négymagos proci lenne, elegendő-e mellé DDR2-es, vagy mindenképp DDR3-as javasolt?
-Alaplap: ugye négymagos procikhoz is van 15e Ft-os árkategóriában megfelelő, jó minőségű alaplap?
-Videokártya: Tervezőprogramokhoz gondolom hosszútávra is elegendő mondjuk egy HD4670, HD5570 vagy esetleg 9600 GT, igaz?
-Táp: egy jó minőségű (Chieftec, FSP) tápból elegendő 400W-os az előbb felsoroltakhoz? (négymagos procira is gondolva akkor)
Kicsit hosszú lett, de előre is köszönök bármilyen segítséget, javaslatot!