Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • sgt anderson
    Üdv mindenkinek!
    Van 2 számítógépünk, egyik az enyém, másik fateromé. Ma reggel arra keltettek fel, hogy faterom gépe nem működik, valami kékhalállal leáll a BOOT folyamat. A hiba UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME volt, ez nem most jön elő először, a korábban kiesett Samsung vinyóim is így kezdték pályafutásuk végét. :D Na szóval, megnéztem a vinyót az én gépemben is, ott is ugyan ezt a hibát írta, ezután az én gépemben egy másik vinyóról indítottam a Windózt. A problémás vinyó 3 partíciójából az első (amin a rendszer van) eltűnt. Nagynehezen mire be tudtam hozni egy Command Prompt-ot, nyomtam neki egy Chkdsk-t, és miután ez végigment, visszajött a problémás partíció, a lemezellenőrző pedig talált 4KB hibás szektort. Ezután már HD Sentinellel is megtudtam végre nézni a vinyót, se a rövid, se a teljes öntesztet nem nyomja végig, azt írja ,hogy az Olvasó egység hibája miatt nem hajthat végre, a kezdőképernyőn pedig azt írja, hogy van 1 gyenge szektor, amit majd később áthelyezhet és a kondícióhoz pedig 99%-ot ír.
    Nos a kérdés, hogy ez nem fog megállni 1-nél, hanem majd szépen elkezd szaporodni és nem lehet vele semmit se kezdeni, csak cseréltetni minél előbb? A másik pedig, hogy ez a sorozatos vinyó hullás mitől lehet, mert mint említettem korábban is volt ilyen problémám. Korábban 2-3 havonta hulottak a vinyók, ez most egy éve volt bent a gépben. Én a tápra gyanakszom, hogy nagyon nem OK vele valami, viszont amikor elvittem egy számtech boltba, hogy vizsgálják meg, azt mondták hogy semmi baj nincs vele. Tipp, ötlet? Előre is köszi mindenkinek. És bocs a regényemért, nem tok rövdebben írni :D