Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
tarol #40384 Hi all!!
kb kéthete irtam a problémámról, hogy 10sec szaggatás, 10 sec normális játék és ez váltakozik periodikusan.
NOS!! A titok kulcsa az, hogy nem minden alaplap támogatja a gyorsabb procikat. Teszemazt (az én esetem) veszek egy AMD X2 6000+ CPU-t, mellé egy 12000 HUF ASUS M2A-MX (vagy M2A-VM) alaplapot, akkor az hiába AM2+, és hiába támogatja a 64Athlon Fx, 64Athlon X2, 64Athlon, Sempron minden anyámkínját, NEM FOGJA TÖKÉLETESEN KEZELNI AZ 5200+-nál NAGYOBB PROCIKAT!! Magyarán az oprendszer műkszik, sok-sok funkcio is, de a játékok felejtősek (hacsak valakinek ugyanugy nem jár az agya, hogy 10 másodpercig stimmel azután 10sec filmszakadás ;) neki kifejezetten előnyös).
Persze a gyártóknál egy szó sincs erről a dologról, mert gondolják aki 20ezer fölött vesz procit játékra, csak rádob még +5ezret egy jobb alaplapra (ugyanis ezek a lapkák 17ezertől kezdődnek).
Azért írom ezt le, hogy aki új PC összerakásán gondolkozik, az tudjon ezekről a dolgokról, és mindenképp járjon alaposan utána, mielőtt összeválogatja az alkatrészeit.
De arra is tessék számitani, hogy az eladók többsége szintén nem tud az ilyenekről, és rábólint az összeállitásra.
Ezzel meg lehet spórolni kb 6-7ezer forintot (mert a bontott alaplapot max a teljes ára 70%-áért veszik vissza, ha egy percig nem használtad akkor is)
ennyi... bye...