Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Mahdi
    A nagy Technika és Gépguruktól kérdeznék egy-két dolgot, mert kissé félek a szervizektől, nemegyszer vesztettem már el miattuk fontos fájlokat. Ha valaki tud bármi ötlettel szolgálni, segíthetne szegény rászoruló gépemen, aki most is éppen itt lábadozik mellettem. (Ez most a másik gép, amiről írok)
    Szóval: (Ha a rengeteg problémából csak egyre tudtok tanácsot adni, sokat segítetek! :) )
    - 1. A gép magától kikapcsolja magát, ahogy megterhelőbb feladatot kap. (Játék, nehezebb programok, filmek, több program futtatása satöbbi.) Ilyenkor meg sem szólal, csak elhallgat és kikapcsolja magát. ??? ---Túlmelegedés kizárva!!! --- A gépen egyébként frissítettem a Vírusirtót, lefuttattam 1-2 pucoló programot, biztosítottam elég helyet a merevlemezen, majd felraktam a legújabb (3-mas) Xp Service Pack-ot is.
    - 2. Kikapcsolás. Miután ezt megtette, vagy bármikor kikapcsolom (az már szerencsés, ha én és nem ő maga) utána egy jó öt percig nem lehet visszakapcsolni. Ha ez letelik, akkor már újra beindul a gépezet és vele az XP. :?
    - 3. Sokszor (nagyon sokszor) ha jobb egérgombot, vagy del-t nyomok az asztalon, vagy az intézőben (igazából bárhol) egy hibaüzenet jelenik meg, és minden újraindul. (nem a gép, csak frissíti magát a Windows és úgy vehetjük, hogy nem történt semmi, bármi is volt a parancs.)
    - 4. Nem ismer fel semmilyen CD vagy DVD romot, legyen az olvasó, író, vagy mindkettő, és eme szándékát (vagy nemszándékát :roll: ) semmilyen eszközkezelői beállítással nem tudtam orvosolni.
    - 5. Nem enged semmilyen Hálózatot nyitni, vagyis nem ismeri fel a netet, amit átdugva ez a gép, amiről írok, rögtön felismer.

Hát most csak ennyi jut eszembe hirtelen. Valószínűleg szoftveres /persze lehet az is hogy Hardwer-es.../ a probléma, de kb 50 Gigányi anyag van, amit nem szeretnék elveszíteni, és mint az a hibák közt írtam is, még kiírni sem tudom őket. (Ráadásul a nagyobb pendriveokra (pl.4 vagy 4 gigás) való másoláskor is a felénél feladja, és szó nélkül kikapcsol a gép... :shock:

Ha bárki bármilyen ötlettel tud szolgálni, annak nagyon hálás leszek! Köszi!