Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Hella! Adott a régi, és elég ramaty gépem. Még multkorában cseréltem lapot benne, (ASrock k8nf6g-vsta) és azóta nem igazán hajlandóak a memók rendesen menni asszem. Van benne egy 400as Kingmax meg egy 400as hynx, legalábbis a chipekre az van ráírva.
Cpu-z ezeket írja
A problémám az, hogy, ha jól látom akkor 115mhz-en mennek, ami effektív 230mhz, ha jól tudom. Namost miért nem tudom én ezt 400mhz-ra erőszakolni? Próbálkoztam mindennel, ami a tudásomból kifért, memókat cseréltem más slotba, else indul. Külön külön is csak úgy, ha a kingmax a 2es slotban van, a hynx magában sehogysem hajlandó. Együtt is csak úgy, ha a egy bizonyos flexibiltást enabledra állítok, gondolom ez engedélyezi, hogy autoban állítsa a frekit. Ha ez disabledre rakom, akkor nem indul el a gép. 400 mhz-ra van állítva, az fsb 230mhz-re van huzva. Próbáltam proci tuning nélkül is (amugy s754 a64 3000+), de ugyse volt jó. Kicsit idegesít, mert az uj alaplap óta rendkívül lassunak érzem a gépet, és gondolom ez lehet az oka. Minden segítséget köszönök, remélem sikerült minden fontos infot leírnom! Ha mégse jelezzétek!