Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Hellósztok!
Kis probléma akadt a gépemmel. (P4 1.6 North (512), 768 RAM, WD 160 GB, MSI 845i Ultra, Pioneer DVD-író most a pontos típusát meg nem mondom... stb.)
Évekig működött úgy, ahogy egy normális gépnek kell, alaplap látja a rendszerwinchestert, a DVD -t, és az időszakosan csatlakoztatott merevlemezes háttértárolókat... stb.
Azonban, nincs egy hete, hogy egy (tök üres, szűz, frissen formattált) winchester időszakosan a rendszer része lett... a rendszert a Windows-ban kikapcsoltam, aztán a gép hátulján, végül a konnektor kapcsolóján.
Winchestert lehúztam, gépet indítanám el, erre nem látta a rendszer winchestert (alaplapon IDE HDD detect: Not Installed-t írt mindenre). Természetesen egyből öröm és bódottá. Kikapcsoltam, játék a kábelekkel (hátha valami lecsúszott, meglazult), továbbra sem látta. Remek.
Rendszerwinchesteren kívül mindent lehúztam (nem a WC-n, bár ahhoz lett volna kedvem), bekapcsoltam, látta az alaplap a winyót, bootolt, mint egy álom.
Naivan DVD-t is visszadugtam a következő bekapcsolás előtt, persze nem látta a merevlemezt.
Remek, játék a kábelekkel megint, mit lát, mit nem lát és az eredmény az, hogy a DVD-t látja magában, vagy a merevlemezt. Kértem kölcsön adatkábelt, de hiába, ugyanúgy fent áll a hiba.
Mi lehet a gond (a felhasználón kívül, aki én vagyok, szal csak DISC-réten szidjatok, ha az), és ha lehet, akkor hogyan lehet orvosolni?