Hálózat probléma
  • szalkay88
    #19
    Sziasztok!

    Remélem nem gond, hogy nyitok a segítségkérésemnek egy topikot, nem találtam állandó "help" topikot ugyanis.

    Felmerült nálam egy probléma a WLAN kártyával kapcsolatban. Illetve külföldi fórumokon utánna olvasva következtetek arra, hogy azzal van probléma. Akkor leírom, hogy miről is van szó.

    Szóval a helyzet az az, hogy az XP megfő kék halállal, gyakorlatilag minden előzmény nélkül. Az üzenet amit kiír (a lényeg): DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, és amivel problémája van, az az ar5211.sys fájl.
    A laptopom egy Acer 5710Z, benne egy Atheros (AR5007EG) WLAN kártyával. A szoftver verziója a letölthető legfrisebb, nem azzal van a baj.

    Magyar oldalt e probléma kezelésére nem találtam, külföldi viszont akadt. Azokon volt egy egyszerűnek tűnő megoldási javaslat. Nevezetesen az, hogy töröljük le az Atheros drivert, majd nevezzük át az ar5211.sys ar5211.old - ra, aztán reboot, majd reinstall. A helyzet az az, hogy miután átnevezem a fájlt, újraindítok és újratelepítek, akkor a telepítés létrhozza az ar5211.sys fájlt újfent. Így fölösleges is átnevezni, mert nem ér sz*** se.

    Aki találkozott már ezzel a dologgal, vagy tudja a megoldást, kérem segítsen.



    Megj.: a hozzászólást csak átmásoltam egy másik számítástechnikai fórumból, ott nem tudtak érdemben segíteni :(

    Én már hajlok az új WLAN kártya vételére is, csak ha ismeritek ezt a problémát, akkor mondjátok meg, hogy melyiket érdemes venni, ami nem csinálja ezt, mert ez már bírhatatlan, most is CD-írás közbe szállt el!