Bár nem annyira szorosan, de mégis úgy érzem, hogy kicsit kapcsolódó, de főleg muszáj valahol kiadnom ezt magamból.
Döbbenet, hogy milyen módszereket alkalmaz az ügyfeleivel szemben. Közepes méretű cégnél dolgozom, és eddig nem volt gondunk velük, minden évben elköltöttük a Microsoftos szoftverekre azt a pár milliót amit kellett, mígnem most megláthattuk az igazi arcukat. Kötöttünk egy 3 éves szerződést velük, egy szoftver használattal kapcsolatban amit 2 évig szépen fizettünk is. Nem nagy dolog volt évi 200eFt, de idén rájöttünk hogy nem sok értelme volt. Az a projekt amiért vettük elhalt és amúgy se használtuk semmire. Na nagy naivan mondom én, egyezkedjünk velük, hogy ugyan már ne kelljen kifizetni. Már amúgy ekkor ránk küldtek egy agresszív fazont aki folyton hívogatott. Sose kérdezte mikor lenne jó beszélni, de egy kontaktot se adott magához se e-mail se telefon, és csak annyit tudott mondani, hogy ezt nagyon sürgősen ki kell fizetni mert lejárt a határidő (mellesleg a beszállítónk aki Microsoft partner volt eltűnt és akkor ajánlottak már csak újat amikor lejárt) Már nagyon untuk hogy a fickó folyton hívogat és sokadszorra sikerült felfognia a kérdésünket (vagy is azt hittem) hogy nem akarjuk használni, nem is használtuk soha, és hogy lehet minél olcsóbban ebből kiszállni. Megkértük szépen hogy írjon hivatalos levelet erről. Azt ígérte utánajár majd eltűnt. Nem is bántuk el is felejtettük az ügyet mígnem több mint egy hónap után ma kapom a levelet amitől eldobom az agyam. Ha nem tudnám, hogy Microsofttól jött azt hinném valami maffiával kerültem össze. Rendesen fenyegetnek. Azt állítva, hogy nem válaszoltunk nem reagáltunk nekik és majd jól bemószerolnak valami nemzetközi szervezetüknél. Mellesleg megjegyzi, hogy igencsak kakaóban leszünk ha illegális szoftvereket használunk. Ez volt az amitől teljesen bekattantam. Nem elég hogy édesen zsarolgatnak, még meg is rágalmaznak. Ráadásul úgy hogy évente legalább 5-6 milliót költünk rájuk és egy 200e-s problémájuk van velünk. Sajnos csúnyán reagáltam le, amit meg is bántam, hiszen hiába valami fejesük írta, ő is csak egy szánalmas biorobot a gépezetben, és valószínű csak egy sablon levelet küldött. De ettől szép az egész. Ez azt jelenti akkor hogy mindenkit így kezelnek. Mindenesetre megkapják tőlünk a 200e-üket, de az is biztos hogy mindent megteszünk, hogy áttérjünk más alkalmazásokra. Már csak ha az Office vásárlásainkkal átpártolunk az Open sourcera sokszorosát spóroljuk meg. És meg is tesszük ezek után. Gratulálok Microsoft, csak így tovább!