• mainruler
    Khmm...
    Egyrész megint az akkori konfighoz hasonlítasz. A Voodoo2 megjelenésekor még jócskán PI-ek voltak, s akkoriban elég nagy felhördülést keltett, hogy akkor volt csak igazán gyors, ha aláraktak egy PII 300-ast (ami ugyanolyan durva volt, mint nálunk a PIII). Ez mindig így volt, hisz hiába szupergyors a GPU, ha a proci nem tud mit kezdeni a kiszámolt adatokkal, így persze akadozik a megjelenítés. Ezt egyébként talán azért nem vetted észre, mert nem közvetlenül a megjelenés után vettél Voodoo2-őt és már eleve egy akkoriban jónak számító, izmosabb procira raktad.
    Másrészt azért túldramatizálni sem kéne ezt az "azt hittem, gyári hibás" dolgot. Tényleg elég ratyi volt a sebesség, de emlékezz csak vissza amikor elvittük szervizbe, a srác azt mondta: Igen, nem túl jó a teljesítmény, de a belerakott kártyák közül még így is ezzel ment minden a leggyorsabban. Akkor meg talán inkább a konfig többi része nem volt már elég

gyors, nem? Ebben az egész Viper-dologban az volt a peched, hogy rögtön megjelenés után vetted -melyhez azért az én únszolásom nagyban hozzájárult, amiért bocs, de tényleg!- meg, s ezért a gép többi részét is fejleszteni kellett. Hidd el, ha ugyanígy a megjelenéskor veszel Voodoo2-őt, ugyanígy kellett volna mindent fejleszteni és abból se jöttél volna ki olcsóbban. Talán a RAM-ot leszámítva. Akkortájt valamiért tényleg kurva drága volt, az valóban nem érte meg (de hát a kényszer, értem én).

A szebb képet nem a MeTaL/S3TC-re értettem. A 2D képe mindmáig etalon a Matrox-al együtt, nézd meg bárhol, ódákat zengenek róla. A 3D képe meg egyértelműen jobb, egyrészt a fejlettebb Z-Buffer miatt, másrészt a dBias jobb kezelése miatt. Meg úgy általában is szebb képe van (színek, élesség stb). :-) CSak ne lettek volna azok a lassú, bugos driverek...és az a hardver bug. D3D alatt nem működik a T&L engine. Meg OpenGL alatt is néha vacakol, ez meg játékfüggő. De ennyi. A többi tökéletesen jó.

Végezetül a Radeon 9700/GeforceFX és a tápkábel esete: Lehet, hogy téged (titeket) nem zavar, engem viszont roppantul bosszant. Mint már mondtam is neked: Ez nem feljődés, hanem visszafejlődés! Már attól kell félni, hogy szállítás közben az ötkilós, vörösrézzel kivert kártya mikor fog kiesni a foglalatból a súly miatt és elpusztítani mindent, ami alatta van. (Ugyanez a téma sima prociknál, ala CAK38) Meg már a ház rögzítéséről is gondoskodni kéne, nehogy a plusz PCI slotot foglaló ventillátor miatt elinduljon előre a ház a kifúvás erőssége miatt. Azért is kell evvel vigyázni, mert füldugóval a fülünkben -amit azért raktunk be, nehogy megsüketüljünk a zajban, amit a venti ad ki- nehezen fogjuk meghallani a csörömölést, amikor a huzat kiviszi a gépet az ablakon...

Egyszóval nekem az derogál iszonyúan, hogy lassan visszatérünk az ENIAC 2-höz, ami anno egy egész termet elfoglalt, és ha bekapcsolták, akkor fél New York-ban elment az áram.
    Mert most afelé haladunk...