• mainruler
    Épp ellenkezőleg, derülátó vagyok. Ugyanis mindig rühelltem az NVidiát, a Voodoo-któl meg egyenesen hányok. :))
    Gondolom kiderülhetett, hogy semmit se utálok jobban, mint a begyöpösödött "no technology, fill rate is king, power-power-power" gondolatmenetet (kocsiban, videókártyában egyaránt) és az ennek szellemében született termékeket. Nem értem, hogy lelkesedhetnek emberek olyan kártyákért a nanotechnika korában -amik kifinomultságban kábé egy exkavátor bájával vetekedhetnek-, csak mert rájuk pakolnak egy csilli-villi zöld-metál színű páncéldarabot, meg egy akkora turbinát, hogy az ember elgondolkozik azon, ne adj Isten az NVidiának harci helikopter gyártási licensze is van-e...
    Visszatérve a borúlátásra, azt hiszem az Nvidia nem fog már aratni semmivel mostanság (pont te szúrtad be, de olyan szép így leírva, hogy nem tudom megállni :P):

"Now here is a company that can turn a press conference into their own trade show. While NVIDIA had a lot more than VIA to say about their chipsets they seemed to be avoiding the products that we all came to hear about. Those products would be the NVIDIA GPU’s. There was little mention about any new FX cards or the current ones. The NVIDIA CEO Jen-Hsun made it quite clear that the graphics industry would no longer be the primary focus point of the company. They then continued to demonstrate a wide range of new multimedia products.

Annyira szeretném látni, hogy az történik az NVidiával, mint amire az S3 is kényszerült! Csak hál' Istennek az NVidia nem rendelkezik olyan jó mobil szekcióval, mint az S3, az integrált lapkákra meg nem igazán van kereslet, tehát ha tényleg kiszáll a desktop piacról, akkor remélhetőleg végleg eltűnik a süllyesztőben.

Gondolj bele, ez az utóbbi évek legnagyobb pofáraesése. Az még nem lett volna végzetes, ha csak egyszerűen egy szar kártyáról volna szó, de az NVidia köcsög viselkedése a partnereivel szemben (állandó basáskodás és követelőzés) most százszorosan visszacsapott és sorra hagyják el a leghűségesebb gyártók is, ami tekintve, hogy maga az NVidia nem gyártott magának lapkákat csak tervezte őket, elég súlyosan hangzik. Nem is csoda, hogy ezek után már nem az asztali piac a fő célpont... :)
    Egyébként még azt is el tudom képzelni, hogy a 3dfx mérnökei végső bosszúként cégük tönkretétele (mert bár szarok voltak a 3dfx-ek, de ha nem lett volna ilyen agresszív ellenfél az NVidia, akkor talán még ma is itt lennének) és bekebelezése feletti bánatukban -na meg persze a cégnél elszenvedett megaláztatások miatt (ebédszünetről visszatérve és útban az aktarendezgetés felé a folyosón; "Nézzétek, ott mennek a Voodoosok...hahaha..." )- direkt ütöttek léket az NVidia hajóján... ;-)

Modjuk egyébként mondasz valamit ezzel a dual VPU-s cuccal.
    Szerintem VoodooForce 6, vagy valami ilyesmi lesz a neve és extra fícsörként akár több tápot is rá lehet majd kötni és így megemelni a teljesítményt, mert ugye egy táp csak egy GPU-t tud működtetni, természetesen...