| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
dav #3223 Egyébként kicsit alábbhagyott a kezdeti lelkesedésem, talán mégsem ez a monitor volt a legjobb vétel (Acer AL1923). Azért írom le ezeket a dolgokat, hogy segítsek a vásárlást fontolgatóknak, remélem nem untatok senkit.
Az egyik csalódás a betekintési szög. Ha néhány fokkal eltérek az egyenestől, akkor hirtelen lecsökken a kontraszt, aztán onnan már szinte állandó egészen 90 fokig. Tehát nem folyamatosan csökken a szélek felé haladva, hanem pont a legfontosabb tartományban van egy ugrásszerű változás. Filmeknél tűnt fel, hogy ha kicsit elmozdítom a fejem, már megváltozik a kép.
A másik probléma az overshoot, amit már korábban is írtam. Most már az egérkurzornál is látom, ahogy a szürke háttér előtt mozgatom. Kezd egyre jobban idegesíteni. Azóta a munkahelyi Ag-Neovot is tüzetesebben szemügyre vettem, és még annál sincsenek ilyen gondok, pedig az egy lassú TN paneles kijelző. Annál csak utánhúzás van, de az overshoot nekem idegesítőbbnek tűnik.