| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Szia!
Szomorú, hogy már 4 évesen megadja magát.
A leírtak alapján néhány púpos kondi okozza a gondot. A cseréjükkel esélyes, hogy még egy darabig menne.
Mióta OLED-jeim vannak, azóta nincs gondom a szem elfáradással, vörösödéssel. Csak ajánlani tudom ezt a típusú panelt.
Bár esélyes, hogy a keretbe nem fogsz beleférni, de attól még utánanézhetsz.
Ilyen árban konkrét típust ajánlani nem tudok, én nagyobb felbontásban és méretben szoktam nézelődni.
Szerintem a nagyobb nevek közül bármelyik megfelel. LG, Samsung, Dell.
Mondjuk a Dell-ek jók. Ha nem játszol, akkor neked egyáltalán nem lényeg a v-sync. Viszont nagyon szép képet tudnak produkálni. Szóval a Dell-t bátran ajánlom. Sok évig volt egy 27" WQHD 60Hz-es példányom. Általában stabil a talp is. Ez mondjuk az LG-ről nem mondható el. Kicsit hozzáértem az asztalhoz és máris imbolygott a súlytalan V talpán.
LG-ből egy időben 3 darab 27" FHD felbontásút használtam. Hamar rákerültek egy hármas tartóállványra. Aztán rövid ideig volt egy nagyon széles 49" DWQHD monitorom, de a talpbetegség megvolt. Ráadásul a melegedéssel együtt járt, hogy recsegett a műanyag, ahogy tágult. Szóval LG esetén mindenképp olvass véleményt. De ez a többi monitorra is igaz.
Dell-ből is próbáltam a 49" DWQHD-t. Annak masszív talpa volt, nem imbolygott, mint az LG. És sokkal szebb is volt a képe, pedig mind a kettő IPS paneles volt.
Aztán végül egy Samsung 49" DWQHD OLED monitornál állapodtam meg. Masszív talp, nincs recsegés, gyönyörű kép. Mondjuk ez egyrészt amúgy sem a te árkategóriád, másrészt filmezésre nem is használom. Csak azért írtam, hogy olvass egy kis tapasztalatot a különböző márkákról.
Én biztos, hogy megnézném azokat a kondikat a mostani monitoron. De én ki is tudnám cserélni. Neked max azt tudom ajánlani, hogy keress egy embert, aki ért ehhez és állapodjatok meg.
Ha mégis a vásárlás mellett döntesz, akkor mindenképp olvass a kiszemelt példányról vásárlói véleményeket. A negatívakra érdemes odafigyelni. Lehet, hogy csak kevés lesz a sok pozitív mellett, de az utóbbiakban a mai világban már nem lehet annyira megbízni. A negatívok ritkán hazudnak.
A recsegő LG-s sem hazudott. De nem hittem el, amíg nem hallottam. Nem volt maradása.
Úgyhogy egy márkának lehet jó és rossz monitora is.
Samsung-ból volt egy nagyon rövid ideig egy 28" 4K a tulajdonomban. Nem volt túl szép a képe. Ráadásul a színhőmérsékletet sem lehetett állítani, meleg volt és ennyi. Én meg azt utálom, nekem hideg kell. Hamar vettem egy LG 48" 4K OLED monitort. A monitorral nem volt gond, de, hogy kihasználjam a 4K-t, nem akartam túl messze ülni, mert akkor nem láttam jól a feliratot. Közel ülve meg sokat kellett forgatnom a fejem. És hol egyik, hol másik felső sarok volt túl messze.
Ilyen szempontból a 49"-os nagyon széles nem akkora gond, mert a fő dolgok középen vannak egy kb. 27" területen, a maradék a széleken pedig némi extrát ad látványban, élményben. De sajnos ezt nem minden játék támogatja, így van, amit nem tudok ilyen módon játszani, mert a sok fejforgatástól jön a fejfájás, aztán a hányinger, ha nem akarom abbahagyni a dolgot már a fejfájásnál.