Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • Cvd
    #405
    "Én egyébként azt sem értem, hogy te milyen "fejlettebb" dolgokról beszélsz az FX kapcsán? Sorold már fel őket, mert nem vágom, mi is lenne az amitől aztán überütős kártya lesz..." - Csak pár dolgot, hogy ne nyúljon hosszúra: 2.0+ Pixel Shader, 1024 utasításslot a 160-nal szemben, ezzel együtt sokkal nagyobb utasításkészlet, automatikus mipmap LOD számítás. Egyébként nem mondtam hogy űberütős lesz, csak azt hogy jelenleg a legfejlettebb.

    "Hameg a 128bites memóriavezérlő hátrányaival nem vagy tisztában, akkor szakmailag (már bocs de) megkérdőjelezném a felkészültségedet. Ehhez nem bizonyitékok, meg tesztek kellenek, hogy az ember felfogja hogy a 256bites adatbusz gyorsabb, mint a 128as." - Ez egyértelmű. Csak azt kellene már megértened, hogy ez csak az egyik oldala a dolognak. A másik fele azon múlik, hogy mennyire jól használja ki a GPU a szávszélességet. Egy halom trükk dolgozik ezen már a régebbi kártyákban is. Az FX LMAIII-asa meg úgy néz ki hogy még jobban spórol vele, köszönhetően többek között a fejlett korai Z-Cullingnak. Lehet hogy így is kevés lesz a sávszél, de ezt majd a tesztek mondják meg, nem te.

    "És ne gondold, hogy ne lennének annyira hülyék, hogy ha ennyi pénz adnak egy fejlesztő csapatnak, hogy jobban menjen nvidián, az nem azt fogja magával vonni, hogy akkor már ATIn menjen is _szarabbul_, ne csak nvidián jobban. " - Igaz. De ez az én (mint felhasználó) szemszögéből a következőféleképp néz ki: 1. Veszek nVidia kártyát, és minden megy faszán. 2. Veszek ATI-t, és játszadozhatok driverekkel/patchekkel, ráadásul a kártya még ha jobb is, nem nagyon teljesít jobban. A cég hozzáállásán úgyse tudok változtatni, maximum magamat szivathatom, abból meg nem kérek.

    "De pl az utóbbi időben elég rendesen elhúzott az ati ilyen téren is, a 9700PROval csaknem fél éve uralja a piacot, mutathatnak az nvidia eladási mutatói akármit. " - Nem igaz. A piacot jelenleg a Gef4 széria uralja, merthogy abból adnak el a legtöbbet. Ettől persze még a jelenlegi legjobb kártya a 9700-as, csak soha nem a csúcskategória viszi el a hátán a cégeket. Azonkívül a Gef4 vezetését nem az nVidia hozza ki az élre, hanem az ezzel foglalkozó statisztikai felmérő cégek az eladási adatok alapján.

    "Vagy vedd csak alapul azokat a gyártókat, akik az utóbbi 6 hónapban elpártoltak az nvidiától, mert nem 1 volt..." - A nagy nevek most is ott vannak. Hogy pár kisebb eltűnt, az azért volt, mert nem tudtak versenyezni, de attól az eladások nem csökkentek. Ráadásul hirtelen egyetlen ilyen céget se tudok mondani, felsorolnál párat?

    "Szal egyátalán nem erről van szó, hogy pénzügy, meg eladás, meg megkenés, hanem a hardveres fejlettségről. Neked meg láthatóan nehézségeid vannak az egyértelmű következtetések levonásában..." - Én is a hardverről beszélek. Állíthatod hogy nem az FX lesz a legfejlettebb GPU a piacon egy darabig, csak egyedül leszel a véleményeddel.