Adobe InDesign 2.0
  • drei
    #31
    üdv!

    InDesign CS programmal ismerkedem, több probléma merült fel, ezeknek a megoldásához kérnék segítséget (a témában a könyvek mélyen hallgatnak).
    - szövegboxban lévő szöveget szeretnék görbévé konvertálni (outline), de a művelet után az eredeti szövegtartalom is ott marad az új, már görbe réteg alatt. Pluszban, néha még a szövegdobozba illesztett képet is kidobja. Elkezdtem egyenként kibogarászni a fontként kezelt darabokat, de ez több oldalas kiadványnál nem megoldás.Az InDesignban ráadásul nem találtam olyan lehetőséget sem, minet az Illustratorban: Select>Object>Text Objects. Tud-e erre vki. receptet?
    - a másik: amikor egy vektoros, vagy szöveges objektum fölött elhelyezkedő grafikai elemre drop shadow-t húzok, akkor az árnyék befoglalója mentén az alatta évő részeket roncsolja. Ugyanez történik, ha pl. átlátszó hátterű PSD képet illesztek be, ill. rá egy vektoros cuccra. Illetve mindez csak akkor látszik meg, amikor EPS-t, vagy PDF-et írok belőle, amíg az Illustrator/Indesign-ban van addig minden rendben.(A fontokat például az átfedés alatt megvastagítja, a vektoros görbéket eltolja). Már "mindennel" próbálkoztam (pl. másik layerre helyeztem), nem jutok előre. Valószínűleg a Transparancy Flattener beállításokban hibádzik valami, de már ott is sokféle beállítást kipróbáltam...
    - 3.: egy kész munkát preflight-oltam és olyan fontnál jelzett hibát, amelyet nem is használtam, legalábbis nem volt róla tudomásom.
    - 4.: amikor EPS-t írok az InDesign-ban és azt beimportálom az Illustratorba, akkor azt írja egy figyelmeztetés, hogy nincs a dokumentumban beágyazott színprofil, holott az InDesignban hozzárendeltem a profilt.

    Ha valakiknek volt türelme ezt végigolvasni, köszönöm! Ha válaszolna is rá, hát ez minden képzeletemet felülmúlná...és rengeteget enyhítene szenvedéseimen.

    Köszönettel: drei