• Tompi
    #55
    Jajj de jo! Megsporoltal nekem egy csomo karakter leutest! ;)))
    Ezek melle meg annyit tennek hozza: Mi lenne, ha vegre felnyilna a szemunk, es rajonnenk vegre, hogy a mai vilagot nem a politikusok, hanem a penz iranyitja! A nagy multi cegek! Ok hozzak a torvenyeket, ok robbantanak ki haborukat, ok dolgoztatjak, eheztetik az embereket! Nem kozvetlen, de kozvetett modon! A politikusok arra fordulnak, amerre a penz van! Es ha latszolag ellene cselekednek, hosszutavon csak az anyagiak kerulnek eloterbe! (meg ha elemiszer szallitmanyokat is visznek az Afganoknak, ezzel befogjak a kozvelemeny szajat, akkor is az van a szemuk elott, hogy milyen haszon lesz ebbol!) Ez mindenre igaz!
    Es ahogy latom itt az amerikai partiak azt nem hajlandoak felfogni, hogy van elet a penzen a szamitogepen, es a mikrosuton kivul is! Le mernem fogadni, hogy az ottani emberek nagy resze nem kivan egyebet, csak egy kis foldet, es bekesseget, ahol elelhet. Erre jonnek a magukat fejlettnek mutato orszagok, es raeroltetik a termekeiket a benszulottekre! (ugye az olcso munkaero! Pont ez megy/ment nalunk is!!!) Mestersegesen felkeltik bennuk az igenyt, hogy kokakolat igyanak, mikrozutojuk legyen. Nekik meg tetszeni fog, es belemennek, mert uj nekik, es elhisznek mindent, ami a TV-bol jon. (ugy itt is mekkora divatja volt/van a TV shop-nak) Es egy ido utan csak azt veszik eszre, hogy a tobb1000 eves kulturajukat felvaltotta a nagy globalis tomegcucc, meg a ragogumi! Es aztan mar keson sirnek, hogy nekunk nem ez kellett!!! Es amikor az orszag kezdd felviragozni otthagyja a nyomat a 'fejlett' vilag. Kivonul az orszagbol, mint egy saskajaras, hogy olcsobb munkaerot keressen, es olyan teruleteket, ahol 'betorhet a piacra'. Hogy a ceg mutatoi novekedjenek! Aztan ami maga mogott hagy az a kovetkezo: Munkanelkuliseg, eltevedt emberek, kornyezetszennyezes (mert ugye szinte bagoert meg lehet serteni az ottani kornyezetvedelni egyezmenyeket, ez pont ezert is nagy uzelet ez!) Es ez addig megy, amig az egesz vilagot fel nem emeszti a multikulturalis szemet. Amig mindenki ugyanazt a kolat issza ragojat nyammogja, es nem jut el hozza az MTV. Es akkor majd forumozgathatunk Iraki sracokkal, akik hasonlo probelmarol beszelnek, mint mi!

    Aki tobb, mint 10 eve az USA-ban el ezt nem lathatja, mert neki ez termeszetes. Es talan a joszandek van benne, hogy segitsen masoknak. Csak azt nem veszi eszre, hogy ezzel lerombol egy kulturat, es azt sem, hogy nagyon sok tortenet nem happyend, ahogy az amerikai filmekben!