• mad mind
    #53
    Egy külföldön élő irakinak, peresze, hogy azt mondja, el Szaddammal, de mi a véleménye az ottani lakosságnak? Nekem az a véleményem, hogy ha az ott élő emberek megakarják majd dönteni Szaddam hatalmát, akkor kell majd menni segíteni. Te meg én, de még egy külföldön élő iraki sem döntheti el mi a jó az Irakban élő embereknek.

    "hanem azert mert nem szedte le mar regen a gazembereket a tronrol. Tudjatok Afganisztanban most 100x kevesebben eheznek, szabad a noknek iskolaba jarni, es stb"
    Érdekes, hogy pont Afganisztánnal példálózol, mintha pont az USA és a CIA segítette volna elő a tálibok hatalomrakerülését.

    "nem vagyunk mi amerikaiak sem okosabbak sem szorgalmasabbak a tobbinel, csak bennunket dolgozni hagynak es megfizetnek a munkanker"
    Akkor légszi szóljál már az amerikai multiknak, hogy más országokban ne éhbérért dolgoztassák az embereket. Mivel ugyanazért a munkáért te 10-15-ször annyit kapsz mint én.

    "pl. az egyik munkatarsam Quatarbol jott ide 3 evvel ezelott, ismer egy-par Iraqit"
    Nekem meg van egy munkatársam akinek a szüleinek a nővérének a haverja mondta. Ez badarság.

    "Dolgozni akarnak es elni ok is mint mi, de nem engedi nekik senki"
    Valami hasonlókat mondtak a volt szocialista országokról is amikor még a hidegháborús éra volt. Nézz csak meg néhány régebbi amerikai filmet, vagy sorozatot.

    "a nep meg ehen hal, ja es persze ehen halt akkor is amikor nem volt meg az USA embargo, csak akkor nem volt kit hibaztatni erte, most amikor ott van az USA, akkor ha O a hibas."
    És mit szólsz a Kuba ellenes embargóhoz? Hány éve tart, és mivel magyarázod a szükségességét?

    A kiotói egyezményt Bush nem fogadta el.