• Tompi
    #30
    Bocsanat, de en nem az amerikai embereket kritizalom, hanem a vezetest. Pozitiv dolognak tartokm, hogy ott az emberek tiltakoznak a haboru ellen! Demokracia rulez. De sajnos szinte semmi beleszolasuk nincsen! Ugyis a politikusok dontenek el mindent! Persze demokracia, meg hogy az emberek valasztanak politikusokat, de melyik politikus valasztasi igeretei kozott van, hogy: Nem irjuk ala a Kiotoi egyezmenyt, rengeteg fosszilis eromuvet epitunk, haroruzunk min.2 orszaggal, ahol majd kiserletezni fogunk uj atombombaval!
    Nekem abbol van elegem, hogy az USA csendort akar jatszani. De mire fel? Az OK, hogy gazdasagi nagy hatalom, de mar kezdi elveszteni az erejet. Laskosok szama? Szinte semmi azokhoz az orszagokhoz kepest, amiket megtamad! Meg mindig nem ertem, hogy mire fel kezdd ugalni?
    Nem horog a paraszt, ha nem fuj a szel alapon, miert pont amerikaban volt a szeptember 11.? Mert gazdagok? Nem hinnem! Arra ott van kuvait. Mert demokracia van? Azt sem hinnem, mert arra pl ott van Svajc, gazdagok is, meg penz is van. Szerintem azert tortent a merenylet, mert az USA basztatta az Afganokat, es az egesz arab vilagot! BinLaden sem lenne ekkora vezeto, ha az USA nem kepezte volna ki! En csak azt mondom, hogy eroszak eroszakot szul! Szemet szemert? Ez a XXI.sz.-i politika? Kulonben is: Haboruzni a bekeert olyan, mint b@szni a szuzessegert!

    En lennek elfogult? Itt a kommunizmus vegevel megtaluntuk, hogy figyeljunk nyitott szemmel! Ne doljunk be mindennek, amit mondanak. Neked ott az USA-ban a hideghaboru alatt ment a kommunizmus elleni propaganda! Most meg az arab (bocsanat terrorista ellenes) megy! Az amerikai nepet nagyon befolyasolja a media, meg az oktatas, meg minden! Elhitetik, hogy haboruzni kell a szabadsagert! pl a suliban is mennyit tanultok az arab ertekrendrol, es mennyit az amerikai demokraciarol? Komolyan elhiszitek, hogy ahol nincsen demokracia, ott mindenkinek rossz! Ugye? Nem vagyuk szocialista! Utalom a kommunistakat, DE nem volt annyira gaz itt a szocializmus vegen (70-80-as evek). Tehat 1 diktatura is lehet jo(persze rossz is)! Csak azt nem ertem, hogy az USA miert akar feltetlen haborut, es nem 'normalis' forradalmat??? Amig a nep nem igenyli a valtozast, adig az USA csak elnyomo lesz es nem segito partner! Pedig ugy is lehet!

    Vegezetul csak: Probaldd meg elkepzelni, hogy 1 orszag(pl Kina) az USA-t bombazna, mert nem tetszik neki, hogy az USA kereszteny vallasu, demokraciaban el, es atomfegyvert fejleszt! Ebben az esetben mennyivel lenne jobb Kina a mostani USA-nal?