Hangkártyák ma
  • Danus16
    #399
    Hali!

    Új hangkártya kéne az ősrégi Creative SB2 Audigy hangkártyám helyére.

    7.1-es Creative hangfalrendszerem van.
    Főként zenéléshez kéne(gitár), meg használható legyen zenehallgatáshoz, filmnézéshez, néha játékhoz is. SB2 egészen jól teljesített amp simekben, de azért mondanom sem kell, azért néha meghaladják a számítások az ősrégi processzorát.

    Úgy láttam, hogy Asus-ban érdemes gondolkodni tömegtermékek terén, de igazából nem látok nagy különbséget a modellek között.
    Mivel jobb pl. a DX, mint a DS?
    Van szabad PCI és PCI-E slotom is.

    Max 20ezrem van rá.

    Amit még meg szeretnék kérdezni, az az, hogy a külső, USB-s hangkártyákban van potenciál? Úgy értem, ha lesz laptopom, és egyetem mellett szeretném a gitárt cibálni, megéri-e befektetni egybe, és használni laptophoz gitárerősítőként (ilyenkor valszeg fejhallgatóval hallgatnám, esetleg egy kisebb, minőségi külső sztereó hangfalon), és esetleg ha hazahozom gépre dugni?
    Elég minőségiek ilyen árkategóriában, vagy jobb, ha maradok a belső hangkártyánál, mert annyival jobb az eredmény?

    Amiket néztem: E-MU 0404 (Alapból nem tudom, megérné-e studió-kártya, mert nem csak felvételre használom, nem tudom, mivel lenne ez jobb), Asus Sonar DX... Semmi mást nem találtam ebben a kategóriában, az USB-s hangkarikról halvány fogalmam sincs, mi lehet jó, ha jók egyáltalán.

    Köszönöm a válaszokat előre is!