Hangkártyák ma
  • a_n_d_r_e_w
    részemről egy elégedetlen Envy24HT tulaj vagyok. megvettem majd 20e-ért a Hercules Fortissimo 4-et (tudom nem nagy pénz ha valaki drágább hangkártyákhoz szokott, de én az alaplapiról váltottam) és többet vártam. A hercules nem igazán foglalkozik vele, bár ígértek új drivert úgy fél éve, gondolom azóta is egyfolytában "készül". De a VIA részéről is csapnivaló a támogatás, driverek ugyan jönnek 2-3 hónapos ciklusban, de lényegében használhatatlanok. A játékok nagy részével inkompatibilis, 5.1, EAX általában csak bekapcsolt QSound mellett működik, ami viszont még több problémát vet fel, úgyhogy a játékok nagy részét 5.1-ben csak Stereo Expanderrel lehet használni. a referencia driver funkciói igen szegényesek (egy hasonló árú Creative-hoz képest). Hasonló felépítésű kártyákra EEPROM cserével fel lehet tenni egymás drivereit, ezek közül nekem leginkább az M-Audio féle tetszett a legjobban.

egyetlen pozitívuma a szép hangja, de erősen bánom már, és gondolkodom hogy visszaállok alaplapira. Hangja nem volt túl jó, de nem szívtam vele ennyit...

(ha egyedül vagyok a problémáimmal szóljatok, mert viszem vissza gariba :), de a hivatalos fórumot olvasva nem csak én szívok a csapnivaló driverekkel...)